Landsholdskonflikten

DBU-formand ved ikke, hvem der spiller landskamp på søndag

Onsdag spillede et vikarlandshold af amatører venskabskamp mod Slovakiet. Dansk Boldspil-Union (DBU) ved endnu ikke, hvilke spillere der er med.

Mens der ikke var point på spil i onsdagens venskabskamp mod Slovakiet, bliver det alvor på søndag, hvor Danmark møder Wales.

Det er en kamp i den nye Nations League, hvor landene har en ekstra mulighed for at kvalificere sig til EM i 2020.

På grund af den verserende konflikt mellem DBU og landsholdsspillerne var 23 spillere fra 2. Division og nedad i aktion mod Slovakiet, men om det er dem eller det oprindelige landshold, der søndag tager imod Wales, er endnu uvist.

Det fortæller Jesper Møller, der er formand i DBU.

- Jeg forventer, at vores sportsligt ansvarlige udtager det bedste hold. Så må vi se, hvem der er klar til at stille op, siger han til TV 2 SPORT.

Forhandlingerne om en ny landsholdsaftale blev indstillet i sidste uge, fordi parterne blandt andet ikke kunne nå til enighed om spillernes kommercielle rettigheder.

DBU lagde sig fast på et tilbud til spillerne, der lå til grund for et ultimatum til spillerne. Spillerne og Spillerforeningen kom inden deadline med et forslag om at forlænge den gamle landsholdsaftale, men det blev afvist af DBU, som derfor anså det kom et afbud fra spillerne.

Siden har spillerne appelleret til, at parterne sætter sig ved forhandlingsbordet og får fundet en løsning, så de bedste spillere kan repræsentere Danmark, men nogen decideret forhandling bliver der ikke tale om før kampen mod Wales, slår Jesper Møller fast.

- Jeg har afvist, at vi kan indgå i en ny forhandling. Vi er altid klar til dialog. Nu udtager vores sportsligt ansvarlige nogle spillere. Så må vi se, hvem der er klar til at stille op. Den tager vi i morgen, siger Jesper Møller.

- Jeg vil ikke udelukke noget som helst og vil ikke stå og forhandle her. Lad os nu glæde os over, at det gik på en ordentlig måde i dag, trods alt, i en svær situation for os alle sammen. Det her har været træls, men lad os nu sove på det og se, hvad vi kan gøre fra i morgen.

- Jeg afventer, at vores sportsligt ansvarlige udtager det hold, der skal spille på søndag. Så må vi se, hvem der er med på det.

Det danske landshold skal efter planen spille mod Wales i UEFA Nations League på søndag.