Disse 24 amatører udgør nu det danske landshold

16x9
24 spillere ankom til Bratislava tirsdag aften. Deres spillercertifikater ligger i disse 10 klubber. Foto: Göran Blomquist / TV 2

Her er spillerne, der skal repræsentere Danmark mod Slovakiet.

Når 11 unge danske mænd onsdag aften træder ind på Stadión Antona Malatinského i Trnava, vil mange danskere sidde hjemme bag deres tv-skærme og følge med. Men mange vil ikke ane, hvem spillerne i de danske trøjer er.

Og når hele balladen mellem Spillerforeningen og DBU forhåbentlig engang er ovre, vil de ukendte spillere sandsynligvis vende tilbage til den nærmest totale anonymitet.

Men når historiebøgerne er gået i trykken, så vil de 11 for altid stå blandt navne som Preben Elkjær og Michael Laudrup. På siderne over fodboldspillere, der har spillet for det danske landshold.

Afstemning

Samlet værdi: 350.000 euro

24 spillere er rejst med til Slovakiet og kan komme i kamp onsdag aften. Blandt dem er en, der har spillet 10 Superligakampe. En har spillet ungdomslandskampe for Danmark. Og en har været futsalspiller på fuld tid i Italien.

Hvad er futsal?

  • Futsal er en form for fodbold, der spilles indendørs på baner på størrelse med håndboldbaner uden bander.
  • Et hold består af fire markspillere og en målmand.
  • Bolden vejer det samme som en normal fodbold, men bolden i futsal er konstrueret, så den hopper mindre. 
  • FIFA afholder ligesom i normal fodbold VM hvert fjerde år.

Der er også en spiller, som scorede tre mål i 2. division i weekenden, og en ung angriber, der i ungdomstiden gik under navnet ’Goalmachine’.

Men fællestrækket for dem alle er, at de er amatører, der til daglig spiller i Danmarks tredjebedste række eller lavere.

Tilsammen udgør de 24 spillere for nuværende en værdi på 350.000 euro (2,6 millioner kroner) ifølge den tyske hjemmeside Transfermarkt, der holder styr på fodboldspilleres statistik, klubskifter og værdi på transfermarkedet.

Det skal understreges, at der kun er tale om et overslag, at det ikke er officielle tal, og at langt de fleste af spillerne ikke har nogen værdi anført overhovedet.

Men for dem, der kan lide at sammenligne den slags, så kan det nævnes, at én af Slovakiets spillere, Milan Škriniar, har en markedsværdi af 40,5 millioner euro (302 millioner kroner) ifølge samme hjemmeside.

Her er de 24 spillere

De danske amatører og de slovakiske stjerner mødes på banen onsdag aften. Venskabskampen fløjtes i gang klokken 20.45.

Hvis du heller ikke har helt styr på, hvem der lige nu udgør Danmarks landshold, så kan du læse mere om hver enkelt spiller i grafikken herunder.

Flere af dem spiller normalt futsal i JB Futsal Gentofte. Klubben går ifølge Sjællandske under navnet Jægersborg Boldklub i fodboldsammenhæng og spiller i serie 1.

Her er det alternative landshold

Der må kun stå 23 navne på holdkortet, så én spiller skal vælges fra til kampen. Det er uvist, hvornår det besluttes, hvem der skal sorteres fra, men holdet træner onsdag formiddag i Slovakiet.

Afstemning

'Faxe' i spidsen

Det er den tidligere landsholdsspiller John 'Faxe' Jensen, der står for træningen. EM-helten fra 1992 fortalte på et pressemøde tirsdag aften, at han havde brugt flyveturen fra Roskilde til Bratislava på at lære spillerne bedre at kende.

- Jeg har haft individuelle samtaler med spillerne i flyet, omkring hvilke positioner de kan spille, og om de kender noget til hinanden. Nogle spillere har meldt til, andre har meldt fra i den her proces. Ud fra de 24 spillere har jeg prøvet at gøre det enormt grundigt, i forhold til hvordan vi kan stille op, sagde han.

John 'Faxe' Jensens seneste trænerjob var i 1. divisionsklubben Fremad Amager, som han forlod efter sidste sæson. Til landskampen får han assistance fra Hasse Kuhn, der er træner for Skjold Birkerød i Danmarksserien.

Afstemning