Morten Olsen om konflikten mellem DBU og landsholdet: - Uanstændigt og unødvendigt

16x9
Morten Olsen. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Både Morten Olsen og Klaus Berggreen ærgrer sig over, at det endnu ikke er lykkedes parterne i striden at lande en aftale.

11 spillere fra den danske 2. division og rækkerne under går onsdag på banen i Trnava for at forsvare de danske farver i venskabskampen mod Slovakiet.

Det er en af konsekvenserne af en igangværende konflikt mellem landsholdsspillerne og DBU.

Morten Olsen, der både har været på det danske landshold som træner og spiller, kalder den igangværende konflikt for ’uanstændig og unødvendig”.

- Uanstændig over for alle fans og fodboldelskere i vort land - og unødvendig da man har haft tid nok til at komme frem til en aftale og har brugt en forhandlingsstrategi, der ikke hører hjemme, når det drejer sig om vores allesammens fodboldlandshold, lyder det i en skriftlig kommentar fra Morten Olsen til TV 2.

Berggren: Se på andre lande 

En anden af de populære skikkelser fra det succesfulde danske landshold fra 1980erne, Klaus Berggreen, er også kritisk over for den foreløbige udvikling i sagen.

- Problemstillingen må være ret let. Andre lande har jo samme problemstilling, så når man skal finde en løsning, må man jo se på, hvordan andre lande tackler det.

- Hvis en af parterne ikke ville acceptere en aftale, der ligner, hvad man får i andre lande, ville man jo få hele befolkningen imod sig. Så ville de være nødt til at makke ret. Derfor er der behov for en mægler, der kan sætte sig ind i, hvordan forholdene er i andre lande, og lave en løsning ud fra det, siger han til TV 2.

John 'Faxe' er træner

Der er 24 spillere i truppen til kampen, der bliver skudt i gang 20.45 på Stadión Antona Malatinského i Trnava i Slovakiet.

I den utaknemlige rolle som træner for den uprøvede trup, der blev samlet for første gang tirsdag, står John ’Faxe’ Jensen, der selv er tidligere landsholdsspiller.

- Jeg har haft individuelle samtaler med spillerne i flyet, omkring hvilke positioner de kan spille, og om de kender noget til hinanden. Nogle spillere har meldt til, andre har meldt fra i den her proces. Ud fra de 24 spillere har jeg prøvet at gøre det enormt grundigt, i forhold til hvordan vi kan stille op, sagde han tirsdag.

John 'Faxe' Jensens seneste trænerjob var i 1. divisionsklubben Fremad Amager, som han forlod efter sidste sæson. Til landskampen får han assistance fra Hasse Kuhn, der er træner for Skjold Birkerød i Danmarksserien.

Se hele den danske trup her:

Her er det alternative landshold