Landsholdskonflikten

Rival vil have UEFA til at reagere, hvis Danmark igen stiller med vikarlandshold

Irlands landstræner kalder det uretfærdigt, hvis Wales på søndag møder et dansk landshold af amatører i Nations League.

23 spillere fra 2. Division og nedefter møder onsdag aften Slovakiets A-landshold i en venskabskamp, men på søndag bliver det alvor.

Uefa Nations League

Nations League består af fire ligaer, der er delt op efter niveau. Holdene i hver liga er delt ud i en række grupper. 

Hver liga spiller om én billet til EM 2020. 

Gruppekampene i Nations League spilles inden EM-kvalifikationen. 

Herefter afvikles hele EM-kvalifikationen, inden de forskellige gruppevindere i Nations League spiller om en EM-billet. 

I Nations League kommer de bedste hold i Liga A desuden til at spille om en plads i Uefa Nations League Finals, som afholdes i juni 2019. 

Det er resultatet af striden mellem Dansk Boldspil-Union og Spillerforeningen, der ikke kunne nå til enighed om en ny landsholdsaftale, og scenariet med et dansk landshold af amatører kan også blive tilfældet i søndagens kamp mod Wales i Nations League.

Her er der EM-billetter på spil, og stiller Danmark igen med et alternativt landshold uden stjernerne, er det alt andet lige en fordel for waliserne.

Foruden Wales er Danmark i gruppe med Irland, som følger nøje med i, hvad der sker med det danske landshold.

- Hvis det udvikler sig på den måde, vil der uden tvivl være en grad af uretfærdighed i det, siger landstræner Martin O'Neill til RTE.

- Jeg mener, at UEFA (det europæiske fodboldforbund, red.) nok bør reagere, og at de vil reagere, hvis det udvikler sig på den måde, det ser ud til. UEFA er nødt til at komme med en eller anden udtalelse om det.

- Jeg har aldrig set noget som det her. Jeg har hørt om spillere, der tidligere har brokket sig over bonusser, men generelt bliver det løst i tide. Det er ret ekstraordinært.

Wales-træner håber på løsning

DBU har udtalt, at håbet er, at vikarlandsholdet kun skal i spil i opgøret mod Slovakiet, således at de bedste spillere kommer i kamp mod Wales.

Parterne har dog ikke nået hinanden og har været i verbal krig i medierne de seneste dage, så som billedet er nu, får Wales' landstræner, Ryan Giggs, fornøjelsen af amatørspillerne på søndag.

- Jeg ved ikke, hvad der er op og ned i sagen, så det er svært for mig at kommentere på det. Det er meget usædvanligt. Danmark er et top-10-hold, og de gjorde det godt til VM, så det er besynderligt, sagde Giggs tidligere på dagen.

- Jeg ved ikke, hvilket hold vi kommer til at møde. Der er stadig en del af mig, der håber på, de får styr på det, men hver dag virker det mindre og mindre sandsynligt.

UEFA Nations League er en slags ekstra chance for holdene til at kvalificere sig til EM i 2020, da der fortsat bliver spillet en EM-kvalifikation, som vi kender den.

Irland og Wales mødes i Nations League torsdag.