Spillerne på ’det rigtige landshold’ er rejst hjem til deres klubber
Åge Hareide tog til Norge, allerede inden DBU indkaldte et alternativt landshold. Nu er Eriksen og kompagni heller ikke i Danmark længere.
Mens et alternativt landshold forbereder sig på at spille mod Slovakiet onsdag aften, har ’det rigtige landshold’ forladt deres mødested i København.
Det fortæller Nicolai Boilesen, der onsdag formiddag trænede med sin klub FC København.
- De fleste af os, hvis ikke alle, er taget tilbage til vores klubber. Vi kan ikke sidde og trille tommelfingre længere. Det har været mærkeligt, siger Boilesen til TV 2 SPORT.
At spillerne har forladt deres hotel i København betyder, at de alt andet lige har længere til en eventuel samling, hvis konflikten pludselig skulle løses. For et år siden stod kvindelandsholdet i en lignende situation. De forblev samlet og selvtrænede i regi af Spillerforeningen i stedet for at vende hjem til deres klubber. Da en delaftale blev landet, tog de direkte fra hotellet til lufthavnen for at spille VM-kvalifikationskamp.
Vi har ringet nonstop
FCK-backen var ny i truppen i forhold til Danmarks hold ved VM. Han beskriver hele forløbet med de afbrudte forhandlinger om en ny landsholdsaftale som frustrerende.
- Som landsholdstrup har vi bare siddet og ventet på, vi kunne komme i snak med DBU. Spillerrådet og Spillerforeningen har ringet til dem nonstop, men de har ikke været til at få fat på.
- Der er mange følelser i spil, og jeg kommer ikke til at fortælle, hvad vi har snakket om til vores møde. Men det er klart, vi er frustrerede over, at vi ikke står i Slovakiet og skal spille.
Hvad tænker du om, at der ikke kommer forhandlinger inden kampen på søndag?
- Jeg kan kun henvise til de ting, Delaney, Zanka, Kjær og Eriksen har sagt. De har udtalt, at vi har stået klar hele tiden. Vi vil hellere end gerne spille, og mere kan vi ikke gøre. Hvis de ikke vil tage telefonen og forhandle, så bliver det svært. Der skal to til en tango.
DBU forhandler først efter søndagens kamp
Konflikten mellem Dansk Boldspil Union (DBU) og Spillerforeningen koncentrerer sig blandt andet om de kommercielle rettigheder: Hvad kan og skal landsholdsspillerne stille op til – både i landsholdssammenhæng og uden for samlingerne.
Forhandlingerne blev afbrudt i weekenden, hvor DBU indledte arbejdet for at samle et alternativt landshold. Unionen ville for alt i verden undgå at aflyse onsdagens kamp af frygt for eventuelle repressalier fra det europæiske fodboldforbund UEFA. Og som altid vil DBU ikke forhandle lige op til landskampe. Derfor kommer der ikke til at være forhandlinger inden søndagens Nations League-kamp mod Wales.
- Vi har fra bestyrelsens side sagt, at så længe der spilles fodbold, så forhandler vi ikke, siger DBU’s formand Jesper Møller.
- Der er givet et tilbud, som jeg håber, at spillerne vil tænke godt og grundigt over.
- Hvis ikke spillerne kan acceptere det tilbud, så har vi en alvorlig situation igen på søndag, for tilbuddet bliver ikke anderledes, siger Møller.
Det vil sige, Nicolai Boilesen og resten af ’det rigtige landshold’ tilsyneladende skal tage imod DBU’s tilbud, hvis de vil spille mod Wales. Aftalen med det alternative landshold bestående af divisionsspillere kan nemlig forlænges, så den også gælder for søndagens kamp.
DBU's tilbud er blandt andet, at lægge de kommercielle aktiviteter i bero. Som svar til det har Spillerforeningen foreslået at forlænge den tidligere landsholdsaftale. Det har DBU angiveligt afvist siden januar.
Om udsigterne til en løsning på hele konflikten siger Nicolai Boilesen:
- Hvis ikke begge parter vil være en del af en løsning, så er det svært at gøre noget ved det.