Fodbold

Stolt anfører for vikarlandshold: - Vi kommer ud med æren i behold

Det danske vikarlandshold slap fra venskabskampen mod Slovakiet med æren i behold.

Op til landskampen mod Slovakiet blev der talt om, at det historisk største nederlag til et danske herrelandshold i fodbold på 8-0 kunne stå for fald.

23 spillere fra 2. Division og lavere rækker stod nemlig over for Napoli-stjernen Marek Hamsik og Slovakiet, men Danmarks amatører undgik en ydmygelse og indkasserede et 0-3-nederlag.

- Det var stort. Jeg synes, vi kommer ud af det her med æren i behold. Vi stod godt på banen, og de kom ikke frem til det store. Jeg synes, det var rigtig flot. Jeg er stolt, siger anfører Christian Offenberg, der til daglig spiller i 2. Divisionsklubben Avarta, til Kanal 5.

- Det var en helt sindssyg oplevelse. Det er selvfølgelig en mærkelig situation, vi havner i, men det var helt fantastisk. Det er noget, man altid har drømt om, siger Rasmus Johansson fra HIK, der ligeledes spiller i 2. Division.

På grund af den verserende konflikt mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og landsholdsspillerne så DBU sig nødsaget til at udtage andenrangsspillere.

Unionen gav det oprindeligt udtagne landshold et ultimatum, efter at forhandlingerne om en ny landsholdsaftale var blevet indstillet, hvor spillerne skulle 'melde sig til' landskampene mod Slovakiet og Wales på søndag.

Lyn-analyse

Jeg synes, de kommer ganske pænt ud af kampen. I hvert fald resultatmæssigt, fordi man havde frygtet det værste. Det var et hold, der arbejdede utroligt hårdt og godt, specielt i første halvleg. De havde naturligvis problemer, når slovakkerne trådte ud af deres moderate tempo. Heldigvis var det sådan en gang spadserefodbold fra de slovakiske topspillere, men jeg synes, det var en pæn måde at komme ud af det her på for landsholdsdebutanterne.

Spillerne kom med et forslag om at forlænge en tidligere landsholdsaftale med en måned, men det blev af DBU betragtet som et afbud, hvorfor unionen altså måtte på jagt efter et alternativt landshold for at undgå en aflysning af kampen.

Heller ikke landstræner Åge Hareide kom til at have noget med kampen at gøre, hvorfor EM-helten fra 1992, John "Faxe" Jensen sagde ja til at varetage posten.

- Jeg har lige været inde i omklædningsrummet og sige tak for indsatsen. John ”Faxe” Jensen sagde, at det nok er det bedste nederlag, vi har lidt i nyere tid. Det vigtigste var, vi stillede op. Vi havde ikke noget valg, så vi har selvfølgelig takket spillerne for den indsats, de har gjort. Det er ikke for DBU eller for andre, men for Danmark og dansk fodbold, siger formand i DBU, Jesper Møller, til TV 2 SPORT.

- Vores spillere er rigtig glade. De skulle egentlig have haft to øl. Nu får de måske fri bar.

Danmark møder søndag Wales i en kamp i den nye Nations League, som kan indbringe en plads ved EM i 2020.

Det er endnu uvist, hvilket hold Danmark kommer til at stille med.