- Det er latterligt, siger slovak om kamp mod Danmark

Slovakiet besejrede Danmark, men det blev ikke den optakt til Nations League-kampen mod Ukraine, som de havde håbet på.

Trods en sikker sejr på 3-0 hang mundvigene nedad hos den slovakiske 1-0-målscorer Adam Nemec.

Han var ikke stor fan af den kamp, han lige havde været med til at spille foran 6432 tilskuere på Stadión Antona Malatinského i Trnava nordøst for hovedstaden Bratislava.

- Det var ikke, hvad vi forventede. Det er latterligt, hvad der skete, sagde Adam Nemec til TV 2 SPORT efter kampen med henvisning til, at Slovakiet mødte et dansk vikarlandshold og ikke de 'rigtige' landsholdsspillere på grund af konflikten mellem DBU og Spillerforeningen.

Det var heller ikke meget, de slovakiske fuldtidsprofessionelle fik ud af kampen, mener han.

- Ingen skader og en sejr. Det er alt, vi kan tage med fra kampen. Ting som dette må ikke ske på det her niveau, lød det fra angriberen, der mod Danmark kom op på 12 mål i nationaldragten.

Vi har givet det tilbud, som jeg tror, at alle spillerne kan leve med for så vidt angår det at stille op for landsholdet

Jesper Møller, DBU's formand

Den tidligere Liverpool-spiller Martin Skrtel roste de danske amatører for at være endnu sværere og anderledes at spille mod end Liechtenstein og San Marino, men kom ikke uden om, at det var en mærkelig kamp.

Heller ikke Slovakiets anden målscorer, Albert Rusnak, var just begejstret efter de 90 minutter.

- For tilskuerne var det en kedelig kamp. Det vigtigste var at vinde, men det faktum, at jeg scorede på en futsalmålmand, siger alt om kampen. Det er ret trist, sagde han ifølge sportinak.sk.

Hareide ventes at udtage ny trup

Slovakiet møder Ukraine i Nations League på søndag. I Aarhus tager Danmark imod Wales i holdenes første kamp i turneringen. Hvem der kommer til at spille i rødt og hvidt, er endnu uvist, men landstræner Åge Hareide ventes at udtage en ny trup torsdag eller fredag.

- Det er ikke sådan, at vi er sure på hinanden, spillerne og DBU (Dansk Boldspil-Union, red.). Lad os nu sove på det, og så må vi se, når det rigtige hold med de bedste spillere bliver udtaget en af dagene, hvem der så stiller op. Om vi ikke kan finde en løsning, sagde DBU's formand Jesper Møller efter kampen.

Skal I udtage et nyt hold igen?

- Det gør de sportslige ansvarlige (Åge Hareide, Jon Dahl Tomasson og DBU's elitechef Kim Hallberg, red.). De sætter sig sammen efter kampen i dag, og så kigger de på, hvem der spillede, hvordan de spillede, og hvordan vi stiller med det stærkeste hold på søndag. Det har jeg en forventning om.

- Det kunne jo være, at når spillerne bliver udtaget, så kunne det være, at dem, der bliver udtaget, vil stille op på de vilkår, der måtte være. Det har vi et par dage til at tænke over. Vi har parkeret de kommercielle vilkår, og vi har givet det tilbud, som jeg tror, at alle spillerne kan leve med for så vidt angår det at stille op for landsholdet, sagde Jesper Møller.

FIFA-regel kan stå i vejen

DBU-formanden fortalte også, at der er kontakt mellem parterne, DBU og Spillerforeningen, men at der ikke er forhandlinger.

Skulle der dog ske det, at DBU og Spillerforeningen når til enighed om en ny landsholdsaftale, er det langtfra sikkert, at blandt andre Christian Eriksen spiller søndag.

De 'rigtige' landsholdsspillere er rejst tilbage til deres respektive klubber, og dermed er klubberne ikke længere forpligtede til at frigive spillerne til kampen mod Wales.

FIFA's regler er således, at landsholdsspillernes klubber skal varsles senest 15 dage før en eventuel landskamp, og overholdes reglerne, skal klubberne give spillerne fri til landsholdsopgaver.

Landstræner Åge Hareide udtog sin trup til kampene mod Slovakiet og Wales den 20. august, men han skal nu igen officielt udtage en dansk trup, før spillerne kan gives fri til en kamp for fædrelandet.

- Vi har en forpligtelse til at stille med et hold (mod Wales), det bedst mulige. Respekt for dem, der mødte Slovakiet. Vi prøver at stille det bedste hold. Det eneste afgørende for os er, at vi skal afvikle kampen. Vi har ikke noget valg, lød det fra Jesper Møller sent onsdag aften.

DBU-formand lettet efter kamp

- Nu er vi nødt til at holde fokus på den sportslige situation og stille et hold. Der har været forhandlinger i seks, otte, ni måneder, og hvis man ikke kan blive enige dér, hvorfor skulle man så kunne blive enige på 24 timer. På et tidspunkt må man sige stop. Vi har en betinget dom i UEFA (det europæiske fodboldforbund, red.). Det er vores udfordring.

Derfor var han også lettet over, at kampen mod slovakkerne blev spillet.

- For ellers kunne sanktionerne (fra UEFA) være blevet uoverskuelige, som han sagde.

Efter planen træner det danske landshold i Aarhus fredag klokken 10.30. Der er kampstart søndag klokken 18.00.