Landsholdskonflikten

Døren er på klem til Hareides foretrukne

- Det bliver det rigtige landshold, der spiller på søndag. Sagt af en af spillerne på det såkaldte vikarlandshold efter hans livs oplevelse i Trnava i Slovakiet i aftes. Om han talte over sig, og om det er realistisk er usikkert. Døren er i hvert fald åbnet på klem. decms://4e98b1811073004131791bf44d6ee253dafdd3d2 Ganske vist har DBUs formand, Jesper Møller, kategorisk sagt, at der ikke bliver forhandlet, så længe der spilles.

- Det bliver det rigtige landshold, der spiller på søndag.

Sagt af en af spillerne på det såkaldte vikarlandshold efter hans livs oplevelse i Trnava i Slovakiet i aftes. Om han talte over sig, og om det er realistisk er usikkert. Døren er i hvert fald åbnet på klem.

Ganske vist har DBUs formand, Jesper Møller, kategorisk sagt, at der ikke bliver forhandlet, så længe der spilles. Det blev der onsdag aften, og det bliver der på søndag i Aarhus, hvor det for alvor bliver alvor, når Danmark møder Wales i den nye Nations League-turnering. Den bumpede kvalifikationsvej til EURO 2020. EM om man vil.

Men at døren synes på klem skyldes, at flyet med spillerne fra vikarlandsholdet ikke, som oprindeligt planlagt, tager direkte fra Bratislava til Aarhus i dag. Hvilket havde givet god mening i forhold til de nødvendige forberedelser til Wales-kampen, men er 'omdirigeret' til København. Det sker sidst på eftermiddagen. Træning og presseaktiviteter, som også var planlagt i dag, er aflyst. Og DBU udtager, efter TV 2 SPORTs oplysninger, i dag et landshold til ovennævnte kamp.

Danmarks midlertidige landstræner John 'Faxe' Jensen og vikarlandsholdet tabte 0-3 ude mod Slovakiet, men de danske sekundaspillere slap med skrækken. Video: TV 2 SPORT

Det kan blive de samme, som vikarierede i Slovakiet, men det kan også blive Åge Hareides foretrukne. Nemlig de 23, der er landets bedste og som oprindeligt var udtaget til kampene mod Slovakiet og Wales, men som på grund af konflikten ikke var kampdygtige.

Om de så når til et kompromis med DBU inden søndag, er spørgsmålet. I den forbindelse skal der ikke lægges noget i, at de fleste af spillerne er taget hjem til deres respektive klubber. De kan hurtigt kaldes tilbage, hvis ellers klubberne siger ja.

På DBUs medieside står Åge Hareide til at være på podiet til det officielle pressemøde fredag i Aarhus. Det kan være, at en rettelse ikke er nået frem, selvom alt omkring presseaktiviteterne her i Bratislava er blevet ændret. 

DBU er tavse - eller kryptiske - om man vil. De ville ikke sige noget konkret i aftes, men som det lød  'alt kan være åbent'. Eller som Jesper Møller sagde det efter kampen:

- Tiden er ikke til at udelukke noget som helst. Vi har en interesse i at stille med det bedste hold, vi kan.

Indsatsen fra vikarlandsholdet, som DBU selv har kaldt det, trækker positive spor med sig. 2. divisions- og seriespillerne ledte dansk fodbold udenom den store ydmygelse med flot fight og indstilling. Al mulig ros, selv på baggrund af et moderat spillende slovakisk hold.

Tallene i min karakterbog efter kampen er i nogens øjne 'lave', men det skyldes, at præstationerne er bedømt på landsholdsniveau og ikke dømt ud fra den enkeltes normale standard. For den blev generelt hævet i aftes. Topkarakter for kollektivets fight. Helt klart.

Om det var deres første og eneste optræden i landsholdsdragten, vil de næste dage vise. Ligesom det vil blive nærstuderet i UEFA - på baggrund af en henvendelse fra det irske fodboldforbund - om der er grund til at gøre noget ved det, hvis Danmark stiller med vikarlandsholdet igen på søndag mod Wales. Irerne mener, at det giver waliserne er særlig fordel med en markant svagere modstander, end når Irland selv skal møde Danmark - og formentlig Eriksen og co. - i oktober i samme turnering. 

Det var og er en helt speciel landsholdsuge.