Fodbold

Dansk træner får stor ros af Liverpool-spiller

Andy Robertson sagde på pressemødet, at hans eget indkast er blevet forbedret. Christof Stache / Scanpix Denmark

Liverpools forsvarsspiller Andy Robertson fortæller, at han allerede mærker en effekt af arbejdet med den danske indkastspecialist, Thomas Grønnemark.

Danske Thomas Grønnemark blev for nyligt ansat i Liverpool, hvor han skal hjælpe spillerne med at forbedre deres indkast.

Indkast-specialisten har allerede modtaget ros fra Liverpool-træner, Jürgen Klopp, og nu er der også roser fra spillertruppen. Liverpools skotske forsvarsspiller, Andy Robertson, fortæller nemlig, at han allerede nu mærker, at danskerens arbejde gør en forskel.

- Det har helt sikkert virket for os. Vi er alle med på idéen, og vi er alle blevet bedre. Vi er blevet mere præcise og kan kaste en smule længere, sagde den skotske landsholdskaptajn, da han på et pressemøde forud for Skotlands Nations League-kamp fredag blev spurgt, om indkasttrænerens arbejde har en effekt.

Han peger samtidig på, at det ikke bare er teknikken omkring selve kastet, der er blevet forbedret. Spillerne, som skal modtage bolden inden for kridtstregerne, har også fået en bedre forståelse for at udnytte indkastsituationen.

- Vi er mere klar, når det kommer til indkast. Alle finder bedre positioner, som gør det lettere at få bolden i spil.

I sidste sæson spillede Liverpool sig både til en finaleplads i Champions League og til en placering i top fire i den hjemlige liga, men ifølge Robertson var indkastene ét af de negative punkter, træner Jürgen Klopp opdagede, da han så tilbage på den ellers positive sæson.

- Vi havde en god sæson, men en af de negative ting, han så, var, at vi mistede bolden for let, når vi havde indkast, siger han og peger endnu engang på, at de små fifs og pointer fra Thomas Grønnemark har en positiv virkning:

- Allerede i de første fire kampe synes jeg, vi er blevet meget bedre til indkast, så ham den gamle (Klopp, red.) har set forbedringer og er blevet mere tilfreds, og forhåbentligt kan det fortsætte. Som jeg sagde, det er de små fremskridt, som gør den store forskel.

Robertson og Liverpool møder Tottenham i første kamp efter landsholdspausen.