Hareide tilbage som landstræner: Her er truppen mod Wales

16x9
De velkendte ansigter er tilbage mod Wales. Foto: Johannes Eisele / Ritzau Scanpix

Åge Hareide har formået at samle de samme 23 mand, som han udtog tilbage i slutningen af august, til sin trup til Nations League mod Wales.

Navne som Haagh, Gaudin og Offenberg er igen skiftet ud mod Schmeichel, Kjær, Eriksen og 20 andre velkendte navne på det danske A-landshold.

De ukendte amatører blev sendt på banen for herrelandsholdet som kulminationen på den langvarige konflikt mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen, der torsdag aften blev løst midlertidigt.

Det betyder også, at norske Åge Hareide igen er tilbage som landstræner, efter han i en enkelt kamp måtte overlade trænerposten til EM-helten John 'Faxe' Jensen. Dette skete, fordi det var DBU's elitechef, Kim Hallberg, der skulle udtage en trup til venskabskampen mod Slovakiet på grund af konflikten, og Åge Hareide og assistenten Jon Dahl Tomasson derfor ikke skulle stå i spidsen for en trup, de ikke selv havde udtaget.

Nu er konflikt og krig pakket væk for en stund, og derfor kan danske fodboldfans igen glæde sig til at se stjernerne, når Danmark hjemme møder Wales i Nations League. Selve truppen bliver de samme 23 navne, som Hareide udtog i første omgang, hvor Christian Nørgaard eksempelvis kan få debut.

Der er dog det forbehold, at klubberne skal give deres spillere tilladelse til at rejse til Danmark og landsholdsfodbold. Dette forventer DBU's elitechef går smertefrit.

- Der er noget jura i det, men jeg kan ikke forestille mig, at det bliver et problem. Jeg kan ikke se, hvilken interesse klubberne skulle have i at spærre spillerne, siger Kim Hallberg ifølge Ritzau.

Da konflikten nåede klimaks tirsdag, og DBU udtog en række amatørspillere til venskabskampen mod Slovakiet, rejste de normale landsholdsspillere hjem til klubben. Nu vender de så tilbage til landsholdslejren.

- Vi ser frem til at se denne trup i Aarhus i dag. Nu handler det om Wales-kampen på søndag, skriver DBU på sin Twitter fredag formiddag.

De 23 spillere, som skal repræsentere Danmark, er de samme, som Åge Hareide udtog den 28. august.

Danmarks trup:

Målmænd: Kasper Schmeichel, Jonas Lössl, Frederik Rønnow.

Forsvarsspillere: Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Henrik Dalsgaard, Jens Stryger, Jonas Knudsen, Mathias 'Zanka' Jørgensen, Nicolai Boilesen, Simon Kjær.

Midtbanespillere: Christian Eriksen, Christian Nørgaard, Lasse Schöne, Lukas Lerager, Thomas Delaney, Mike Jensen, Anders Christiansen.

Angribere: Andreas Cornelius, Martin Braithwaite, Pione Sisto, Viktor Fischer, Yussuf Poulsen.