Konflikt fik Hareide til at overveje jobbet som landstræner

Åge Hareide og landsholdsstjernerne stiller op mod Wales, efter Spillerforeningen og DBU har fundet en midlertidig løsning på landsholdskonflikten.

Simon Kjær, Christian Eriksen og resten af landsholdsstjernerne er tilbage på holdkortet, når de rød-hvide tager imod Wales på søndag.

Det sker, efter konflikten om en ny landsholdsaftale mellem DBU og Spillerforeningen midlertidigt er sat i bero. Men konflikten har fyldt så meget for landstræneren, at han overvejede sit job undervejs. 

- Jeg har tænkt over, om jeg vil være med til det her. Og jeg ville have tænkt endnu mere over det, hvis jeg havde mistet kampen i Nations League.

- Der er mange ting, som har raset rundt i hovedet på mig, men som udgangspunkt har jeg lyst til at arbejde videre. Det var også det, jeg gav udtryk for før VM, siger landstræneren til Ritzau.

Flere 2. divisionsspillere og syv spillere fra futsallandsholdet stillede sig til rådighed til venskabskampen mod Slovakiet tidligere på ugen, fordi de frygtede for de konsekvenser, som eventuelle sanktioner fra UEFA kunne betyde for dansk fodbold.

- Det har ikke været optimale arbejdsbetingelser for mig, men så længe konflikten var så kort, som den var, så har jeg accepteret det og må komme videre, siger Hareide til Ritzau og tilføjer til TV 2 SPORT:

- Dette var en lettelse i går, at vi fik besked om, at tingene løser sig midlertidigt, og at vi kan få lov til at spille kampen og samle holdet. Det var en god besked at få, så nu skal vi bare i gang, siger landstræneren.

Frustreret over mistet Slovakiet-kamp

Vikarlandsholdet bestående af 23 debutanter fra 2. division og lavere rækker tabte onsdagens venskabkamp mod Slovakiet 0-3.

Siden er DBU og Spillerforeningen blevet enige om en midlertidig løsning, der gør, at det 'normale' landshold kan optræde i søndagens Nations League-kamp.

- Det har frustrerende at sidde og være usikker på, hvad der ville ske. Selvfølgelig er det irriterende, vi mister træningskampen mod Slovakiet, som egentlig skulle gøre det muligt for os også at se på nogle nye drenge og gøre holdet stærkere.

- Men nu må vi tage det, som det kommer. Vi kender hinanden godt – vi har haft en lang periode i Rusland, så det er jeg ikke særlig bekymret over, siger Åge Hareide til TV 2 SPORT.

Danmark skal op imod Wales søndag den 9. september, og det er danskernes første kamp i Nations League. Wales har derimod allerede taget hul på turneringen med en sejr på 4-1 over Irland.