Schöne forstår vikarerne: Prøv at sige nej til landsholdet i 2. division

Det skaber ingen sure miner hos landsholdsspilleren Lasse Schöne, at amatørspillere meldte sig til landsholdet og spillede kampen mod Slovakiet.

Landsholdsspilleren Lasse Schöne er glad for, at landsholdet og Dansk Boldspil-Union (DBU) slap for en disciplinærsag, da Danmark ved at stille med et nødlandshold bestående af divisions-, serie- og futsalspillere fik afviklet onsdagens testkamp i Slovakiet.

Det siger Schöne, der fredag mødte ind i landsholdslejren i Aarhus forud for søndagens Nations League-kamp mod Wales, efter at en midlertidig landsholdsaftale kom på plads torsdag.

Hvad synes du om, at der så var nogle vikarer, der valgte at spille kampen for jer?

- Hvis der er en, der spørger en spiller i 2. division, om de vil have en A-landskamp i Slovakiet… Prøv du bare at sige nej. Selvfølgelig er der ikke nogen sure miner fra mig. Jeg tror, det har været en utrolig stor oplevelse for dem. Ikke mindst fodboldkampen, men også med eget fly den ene og anden vej. Så jeg håber, de har nydt det, sagde Lasse Schöne til TV 2 SPORT.

Over for Ritzau slår han yderligere fast, at han er glad for, de spillede, når de normale spillere måtte blive væk på grund af konflikten.

- Jeg ville hellere selv have været en af dem, som spillede. Men jo, jeg er glad for de spillede. Nu stillede vi med et hold, og så kommer der ikke nogen videre sag ud af det, så selvfølgelig er vi glade for det, siger Schöne til Ritzau.

Hareide vil ikke kommentere vikarlandsholdet

Hvis Danmark på grund af konflikten mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen havde meldt afbud til landskampen i Slovakiet i onsdags, ville det medføre sanktioner fra Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA).

Det vides ikke, hvad sanktionen ville være, men udelukkelse fra Nations League og EM-kvalifikationen - og dermed muligheden for at komme til EM i 2020 - har været bragt på banen. Var det kommet på tale, ville landstræner Åge Hareide have overvejet sit job i spidsen for Danmark. Han vil dog ikke forholde sig til de spillere, der stillede op mod Slovakiet.

- Det har jeg ingen kommentarer. Det lever sit eget liv, og det har ingenting med mig at gøre, sagde Hareide til TV 2 SPORT.

Fischer: Man forventer ikke at sidde på sofaen

DBU har som følge af kvindelandsholdets udeblivelse fra en VM-kvalifikationskamp i Sverige sidste år en betinget udelukkelsesdom fra Uefa hængende over hovedet.

Det vides ikke, om dommen ville blive sat i spil, hvis der var tale om udeblivelse fra herrelandsholdet og ikke kvindelandsholdet, som var årsagen til den betingede dom. Nu er de vante A-landsholdsspillere dog glade for at være tilbage og repræsentere Danmark.

- Det har jeg det helt fantastisk med. Jeg glæder mig vildt meget.

Hvordan har den her uge været?

- Den har været meget anderledes. Det er ikke det, man forventer som landsholdsspiller, når man bliver udtaget, at man skal sidde på sofaen og se en kamp. Men det var sådan, det var den her gang. Jeg er rigtig glad for, at kampen på søndag bliver til noget, og det ser jeg frem imod, siger Fischer til TV 2 SPORT.