Stort pres på danske spillere: Dårlig kamp vil betyde ekstra hård kritik

16x9
Danmark kan se frem til en kamp mod Wales midt under konflikten mellem Spillerforeningen og DBU. Foto: Johannes Eisele / Ritzau Scanpix

De danske spillere er sultne inden kampen mod Wales, hvor de er opsatte på at bevise deres værd, mener TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen.

Søndag klokken går de danske fodboldspillere, som vi kender dem, på banen, og striden mellem Spillerforeningen og DBU stund gemt væk under græstæppet.

Så meget, som det nu er muligt. For selvom spillerne i 90 minutter skal koncentrere sig om at slå Wales foran hjemmepublikummet i Aarhus, bliver det ifølge TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen ikke uden konflikten rumsterende i spillernes baghoveder.

- Det er vigtigt for spillerne at vise, at det er dem, der skal være på det danske landshold, og at den her forhandling ikke har været skidt for dem. Jeg tror, de går ud med en energi for at modbevise alle skeptikere.

- Hvis de spiller en dårlig kamp, vil de få ekstra hård kritik specielt af menneskerne, som i forvejen synes, at de er forkælede, siger Kasper Lorentzen, som i sin aktive karriere selv var inde omkring landsholdet.

Uefa Nations League

Nations League består af fire ligaer, der er delt op efter niveau. Holdene i hver liga er delt ud i en række grupper. 

Hver liga spiller om én billet til EM 2020. 

Gruppekampene i Nations League spilles inden EM-kvalifikationen. 

Herefter afvikles hele EM-kvalifikationen, inden de forskellige gruppevindere i Nations League spiller om en EM-billet. 

I Nations League kommer de bedste hold i Liga A desuden til at spille om en plads i Uefa Nations League Finals, som afholdes i juni 2019. 

Kort forberedelsestid ikke et stort problem

Normalt ville en optakt for det danske landshold til en kamp mod Wales begynde umiddelbart efter slutfløjtet i Bratislava i testkampen mod Slovakiet torsdag.

Men alt er ikke, som det plejer at være. Betingelserne har gjort, at der bliver kortere tid til at forberede sig på walisisk modstand i en kamp af betydning for de danske muligheder for at kvalificere sig til den næste EM-slutrunde i det såkaldte ’Nations League’.

- De er ærgerlige over, at de får så kort en forberedelsestid til denne kamp i en ny liga, som er vigtig, siger Lorentzen, som dog ikke er meget bekymret.

- Men det er professionelle spillere, som er gode til at abstrahere fra det her og fokusere på det, det gælder om.

Mange af de danske spillere løber til daglig rundt på hold, som har et tætpakket program med kampe i den hjemlige liga i weekenden samt midtugekampe i Europa, og den korte forberedelsestid minder lidt om klubfodbold, påpeger Lorentzen.

- Disse spillere er så rutinerede og har været i det her game længe. To dages forberedelse er i klubberne nok til at forberede sig på en modstander.

- Det danske landshold har lige været til en VM-slutrunde for kort tid siden, hvor de har været samlet i rigtig mange dage, og hvor de fik det hele ind på rygraden og fik det til at køre. Så jeg er ikke så nervøs for, om det her hold kan komme til at præstere ordentligt på søndag.

Danmark møder Wales søndag aften. Se truppen herunder:

Målmænd: Kasper Schmeichel, Jonas Lössl, Frederik Rønnow

Forsvarsspillere: Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Henrik Dalsgaard, Jens Stryger, Jonas Knudsen, Mathias 'Zanka' Jørgensen, Nicolai Boilesen, Simon Kjær

Midtbanespillere: Christian Eriksen, Christian Nørgaard, Lasse Schöne, Lukas Lerager, Thomas Delaney, Mike Jensen, Anders Christiansen

Angribere: Andreas Cornelius, Martin Braithwaite, Pione Sisto, Viktor Fischer, Yussuf Poulsen