- Forkert at fremstille spillerne som griske, siger Hareide

16x9
Åge Hareide blive frustreret, når spillerne bliver fremstillet som grådige. Foto: Ernst Van Norde / Ritzau Scanpix

Landsholdsspillerne er ikke griske. De er fremstillet forkert under landsholdskonflikten, siger Åge Hareide.

Under den nu parkerede landsholdskonflikt mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen blev landsholdsspillerne af DBU's sympatisører i konflikten fremstillet som grådige mangemillionærer, der ville have endnu flere penge på bankkontoen.

Men en sådan beskrivelse er helt forfejlet, mener landstræner Åge Hareide.

- Jeg bliver lidt frustreret, når jeg læser, at spillerne bliver opfattet som griske. Det er de overhovedet ikke. Når de deler udgifterne og sender en holdkammerat med privatfly hjem fra VM, så han kan besøge sin nyfødte datter, så viser de også, at de ikke er griske.

- Konflikten handler ikke om griskhed. Den handler om paragraffer og aftaler, som skal holde i flere år, og så kan det være svært at blive enige om tingene.

- Spillerne kan blive fremstillet forkert, men det er en fantastisk god gruppe at arbejde sammen med, siger Åge Hareide.

Spørgsmål: Paragrafferne handler vel også om penge, når alt kommer til alt?

- Nej, ikke så meget. Det er det, som er så underligt, siger landstræneren.

Spillerne bekymrer sig om bredden

Undervejs i konflikten påpegede DBU, at dansk breddefodbold kunne blive ramt af konflikten, hvis DBU's indtægter havnede hos spillerne og ikke ude i de lokale danske fodboldklubber.

Ifølge landstræneren negligerer spillerne på ingen måde de mange frivillige i det danske foreningsliv.

- Spillerne bekymrer sig også om alt det, der foregår rundt om dem, som bredden i dansk fodbold. De involverer sig også i unge mennesker på fodboldskoler. Jeg bliver skuffet over, når folk får en anden opfattelse af spillerne, siger Hareide.

Torsdag aften blev Spillerforeningen og DBU enige om at forlænge den gamle aftale midlertidigt, så Åge Hareide kan stille i stærkeste opstilling til næste landskamp.

- Det er godt for landsholdet og for alle i dansk fodbold, at vi kan spille den vigtige Nations League-kamp med det rigtige landshold og igen få fokus på det sportslige, siger DBU's formand Jesper Møller.

Søndag aften skal Danmark møde Wales i Aarhus i den nye landsholdsturnering Nations League.

/ritzau/