Futsal-målmand blev skadet i det 11. minut

Vikarlandsholdets målmand, Christoffer Haagh, spillede langt det meste af kampen mod Slovakiet med småskader.

Samtlige spillere på det danske vikarlandshold fik en oplevelse for livet, da de fik A-landsholdsdebut i en venskabskamp mod Slovakiet onsdag aften.

Danmark tabte udekampen 3-0, og ved det første mål efter 11 minutter kom målmand Christoffer Haagh galt afsted.

- Stængerne er lidt ømme. Jeg røg i karambolage med stolpen ved det første mål, så jeg fik et lille trælår og en forstuvet finger, fortæller målmanden, der hovedsageligt beskæftiger sig med futsal til dagligt. 

Også Danmarks anfører i kampen, angriberen Christian Offenberg, kan mærke, at landskampen var mere krævende end de sædvanlige kampe for Avarta i 2. division. 

- Jeg er træt. Jeg tror aldrig nogensinde, jeg har været så træt efter en kamp, som jeg var i går.

Jeg har smilet i tre dage og gør det stadig

Christian Offenberg

Haagh blev på banen trods sine skavanker, satte det tidlige mål alligevel tanker igang hos både ham og Offenberg. 

- Jeg når lige at tænke, det er vigtigt, at vi lige holder stand de næste minutter, så de ikke får et mål mere, for så kunne det godt have gået stærkt lige pludselig, fortæller målmanden.

Trak globale overskrifter

Efter kampen blev vikarlandsholdet rost for indsatsen, og flere internationale medier bed særligt mærke i netop Christoffer Haaghs præstation.

Det argentinske sportsmedie Olé lavede blandt andet en artikel med overskriften 'Futsal-målmanden, der afværgede et målshow'.

- Det var jo meget sjovt. Det var ikke lige det, jeg havde i tankerne, da jeg sagde ja til at spille. Jeg havde ikke forventet, at jeg lige pludselig skulle gå verden rundt, fortæller Haagh. 

- Vi har aftjent vores værnepligt

Torsdag aften faldt en midlertidig aftale mellem DBU og Spillerforeningen på plads, der betyder, at det 'rigtige' landshold går på banen til Nations League-kampen mod Wales søndag aften. 

Derfor bliver det ved den ene landskamp mod Slovakiet for de rød/hvide debutanter i denne omgang, men det er også helt i orden, mener begge spillere.

- Jeg synes, det er det eneste rigtige, at det er 'de rigtige', der spiller, siger Haagh, der suppleres af Offenberg. 

- Helt enig. Jeg er glad for, at de har fundet hinanden, så de rigtige drenge kan stille op. Så har vi gjort vores værnepligt.

Vikarlandsholdsspillerne kan dog, udover selve debuten på grønsværen, se tilbage på en oplevelse med eget fly og professionelle forhold over hele linjen - og så selvfølgelig en unik souvenir.

- Jeg kommer højst sandsynligt aldrig til at spille i sådan en trøje igen. Så den skal hjem på væggen og hænge.

- Det var vilde forhold. Det er slet ikke noget, man er vant til, men jeg har smilet i tre dage og gør det stadig, fortæller Christian Offenberg. 

Spillerne i den oprindelige landsholdstrup møder Wales klokken 18.00 søndag aften i Arhus.