- Medierne kan grine, men andre forbund frygter det samme, siger DBU-boss

16x9
Jesper Møller bekymrer sig ikke om, at internationale medier griner af DBU. Foto: TV 2

Udover at forhandle en midlertidig aftale på plads har DBU og spillerne også snakket om, hvordan lignende problemer skal undgås i fremtiden.

Under et døgn efter slutfløjtet i kampen mellem det danske vikarlandshold og Slovakiet offentliggjorde Spillerforeningen og Dansk Boldspil-Union (DBU) torsdag aften en midlertidig aftale gældende til og med 30. september.

Vi skal prøve at snakke sammen nogle flere, noget oftere, og noget mere direkte

Jesper Møller, Formand i DBU

Inden venskabskampen blev landsholdskonflikten i Danmark omtalte rundt i alverdens internationale medier, men i DBU bekymrer man sig ikke om at blive latterliggjort. 

- Det har jeg det faktisk okay med, for det gør de vel også hjemme i Danmark.

- Det vigtigste for mig er, at de fodboldledere og andre organisationer, jeg skal agere i – UEFA og FIFA – ikke griner af os. De andre lande er dybt bekymrede, fordi de er bekymrede for, hvornår det bliver deres tur, fortæller DBU-formand Jesper Møller. 

Den midlertidige aftale betyder, at den sædvanlige landsholdstrup med Christian Eriksen og co. spiller søndagen Nations League-kamp mod Wales.

Nations League er en ny landsholdsturneringen, hvor man kan kvalificere sig til EM i 2020.

Så der skulle en reservekamp og nogle timer til, så var I pludselig enige?

- Sådan en kamp gør det ikke alene. Der har været et meget, meget langt forløb og nogle gange skal der være en vis proces, og der skal noget tid til at få tingene til at falde til ro.

- Nu var vi i en situation, hvor begge parter havde en interesse i at lave en aftale, og det synes jeg, vi skal være glade for, siger Jesper Møller.

Bedre kommunikation fremover

I løbet af den seneste tid har begge parter afvist hinandens udspil i forhandlingerne, og derfor lykkedes det end ikke at få arrangeret kampen mod Slovakiet på ordentlig vis. 

Derfor har DBU og Spillerforeningen i forbindelse med forhandlingen af den midlertidige aftale også drøftet, hvordan lignende konflikter skal undgås fremover.

- Vi skal prøve at snakke sammen nogle flere, noget oftere, og noget mere direkte.

- Det har vi egentlig også gjort hidtil, men det her har vist, at vi nok skal prøve at lave nogle retningslinjer for, hvordan vi optræder overfor hinanden, og hvad vi i øvrigt gør, når vi er uenige. Det har vi haft en rigtig god snak om, og lad os nu se, om vi ikke kan bygge videre på det, fortæller DBU-formanden. 

I den midlertidige aftale fremgår det blandet andet, at "kampen mod Wales spilles under de samme vilkår som tidligere, og at de kommercielle rettigheder håndteres som hidtil i aftalens løbetid", hvilket ellers har været en af de helt store stridspunkter i forhandlingerne. 

Danmark tager imod Wales søndag klokken 18.00 i Aarhus.