- Vi skal ud og vinde fodboldhjerter tilbage, siger Schöne

Lasse Schöne er klar til at genoprette et godt forhold til danske fodboldfans.

Torsdag lykkedes det Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen at nå frem til en midlertidig aftale, så landstræner Åge Hareides oprindelige trup står klar til at møde Wales i den nye landsholdsturnering Nations League søndag aften.

Jeg synes, at vi for vores eget vedkommende skal passe på med at gøre det til noget større, end det er

Viktor Fischer

Aftenen forinden blev et hold sekundaspillere sendt på banen til en venskabskamp mod Slovakiet, og med John ’Faxe’ Jensen på trænerbænken reddede de dermed Danmark fra potentielt at blive udelukket fra EM i 2020 for ikke at stille op til landskamp.

Landsholdsspilleren Lasse Schöne er glad for, at kampen blev spillet, men ser mest frem til selv at skulle på banen mod Wales, hvor der er point på spil.

- Det er ikke kun en sejr for spillerne, det er også en sejr for Danmark, at det midlertidigt er kommet på plads, så det er os, der kan spille den landskamp, fortæller han. 

Den 32-årige midtbanemand mener, at det 'rigtige' landshold har noget at indhente blandt de danske fodboldfans efter de seneste ugers konflikt med DBU. 

-Det, vi har bygget op over de sidste år, og at stadions er fyldte, har fået et lille knæk, og det skal vi have bygget op igen.

- Det er der kun en måde at gøre på, og det er ude på banen uden alt det andet. Vi skal bare ud og gøre det bedste, vi kan, for at vinde nogle fodboldhjerter tilbage, mener Schöne. 

Fischer er ikke enig

Landsholdskollegaen Viktor Fischer deler dog ikke helt Schönes betragtning om at skulle bygge noget op igen. 

- Sådan tænker jeg det ikke. Jeg tænker, at vi skal gøre det, vi altid har gjort, og så vinder man dem, man vinder, og man taber dem, man taber, og det er en del af at spille fodbold.

- Jeg synes, at vi for vores eget vedkommende skal passe på med at gøre det til noget større, end det er. Vi har jo spillet mange rigtig, rigtig gode fodboldkampe inden for det sidste halvandet års tid, og det er bare med at fortsætte, fortæller Fischer. 

Den midlertidige aftale løber frem til og med 30. september, og FCK-profilen håber, parterne formår at forhandle en permanent aftale på plads inden, så alle kan nøjes med at koncentrere sig om det sportslige.

- Vi kan ikke købe os noget på nogle falske måder eller gøre noget som helst ekstraordinært, andet end at spille fodbold og gøre vores bedste, og forhåbentligt vinde. Så tror jeg på, at folk nok skal være okay med det hele, fortæller han.

Danmark tager imod Wales til den første Nations League-kamp søndag klokken 18.00 i Aarhus.