Hareide efter ny Bendtner-sag: Voldsdømte kan ikke spille på landsholdet

16x9
Nicklas Bendtner og Åge Hareide efter sejren over Polen i kvalifikationen til VM. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Nicklas Bendtner er blevet anmeldt for vold. Bliver han dømt, har han ikke en fremtid på landsholdet, siger Hareide.

Fodboldspilleren Nicklas Bendtner er anmeldt til politiet for et overfald på en taxachauffør, og bliver han dømt for vold, har han ikke en fremtid på landsholdet.

Det siger landstræner Åge Hareide, der dog ikke kender detaljerne i sagen og derfor kommenterer ud fra en generel betragtning om voldsdømte fodboldspillere.

- Det vil være utænkeligt at have en mand dømt for vold på landsholdet, hvis det skulle komme så vidt, siger Hareide.

Dermed er Hariede på linje med TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft, der heller ikke ser en fremtid for Bendtner på landsholdet, hvis han bliver dømt.

- Hvis anmeldelsen om vold bliver fastholdt, er Bendtner færdig på landsholdet. Han har tidligere været meget i konflikt med loven, men det her er langt over stregen, hvis det holder vand, siger Flemming Toft.

Nicklas Bendtner blev natten til søndag meldt til politiet for et overfald på en taxachauffør i København. Det er dog ikke noget, som Åge Hareide var orienteret om inden søndagens landskamp mod Wales.

- Jeg kender ikke sagen. Jeg hørte om den i et tv-studie før kampen, for jeg læser ikke på websider. Jeg har ikke været inde i sagen. Alle sider skal være belyst, før jeg kan sige noget om ham og landsholdet, siger Åge Hareide.

Rosenborg-angriberen var ikke fundet god nok til en landsholdsudtagelse. Uden Bendtner vandt Danmark med 2-0 over Wales.

Den nu 30-årige fodboldspiller har flere gange været involveret i episoder i det københavnske natteliv.

I 2013 blev han taget for spritkørsel i Indre København. Promillen blev efterfølgende målt til 1,75, og Bendtner blev idømt en bøde på 842.000 kroner og frakendelse af kørekortet i to år. Året efter måtte en københavnsk taxachauffør ifølge BT tilkalde politiet, da Bendtner knappede sine bukser op og piskede taxaen med sit bælte, mens han råbte ukvemsord efter chaufføren.

Bendtners skandalesager
2009
Maj
Beruset og til grin i engelsk presse
Efter et nederlag til Manchester United drikker Bendtner sorgerne væk på en engelsk natklub. Den daværende Arsenal-angriber er angiveligt så beruset, at bukserne ryger ned om anklerne på ham, da han bliver ført ud derfra.
Udenfor venter en horde af fotografer, der foreviger øjeblikket, der gør ham til grin i den engelske presse. Efterfølgende udtaler Bendtner, at han var udsat for en fælde.
Han modtog en bøde på to ugers løn af sin daværende manager, Arsène Wenger.
September
Smadrer luksusbil på vej til træning
Søndag den 27. september kører Nicklas Bendtner galt på vej til træning. Hans Aston Martin til cirka en million kroner bliver totalskadet, mens Bendtner selv slipper med lettere knubs. Uheldet koster dog deltagelse i Arsenals Champions League-kamp mod Olympiakos to dage senere.
2011
September
Anholdt efter slåskamp
Bendtner bliver anholdt efter en slåskamp med en 23-årig mand på luksushotellet Gateshead Hilton i Newcastle, mens han på det tidspunkt er udlejet til fodboldklubben Sunderland. Efter en kort eftersøgning bliver begge mænd løsladt uden sigtelser.
November
Meldt til politiet for vold mod hotelgæst
Bendtner bliver meldt til politiet for vold mod en gæst på Hotel Marienlyst i Helsingør efter fodboldlandsholdets venskabskamp mod Sverige, hvor flere spillere er indblandet, herunder også Daniel Agger. Offeret anklager Bendtner for at sparke ham i brystet, men politiet går dog ikke videre med sagen.
December
Sigtet for hærværk mod fem biler
Nicklas Bendtner sigtes for at begå hærværk mod fem biler i Newcastle. Angriberen bliver blandet ind i sagen, fordi hærværket skete, da han var en tur i byen med Sunderland-holdkammeraten Lee Cattermole.
I marts 2012 bliver han dog frikendt for anklagerne, da billeder fra overvågningskameraer viser, at Bendtner ikke har deltaget i hærværket.
December
I søgelyset for at køre for stærkt
Fire dage efter hærværksepisoden kommer Bendtner atter i det engelske politis søgelys. Denne gang for at køre for stærkt. Han kører 165 kilometer i timen i en zone, hvor han må køre 112.
2012
Februar
Frakendes kørekort og får bøde
Bendtner frakendes i retten sit kørekort i 56 dage på grund af ovenstående sag, hvor han kørte for hurtigt. Det koster ham også en bøde på cirka 5800 kroner.
Marts
Retten dropper alle anklagerne mod Bendtner
Retten i Newcastle dropper alle anklagerne mod Bendtner om hærværk mod biler på grund af manglende beviser. Overvågningsbilleder viser, at danskeren ikke deltog i hærværket.
Marts
Trækker overskrifter med en Twitter-besked
Bendtner trækker overskrifter med Twitter-beskeden: "7 flying hirsh i træk, Sover nu sikkert c7," da han antyder, at han har drukket de syv drinks. Danskeren forklarer dog kort efter, at det var en ven og ikke ham selv, der drak dem.
Maj
Bendtner sigtes for tre trafikale lovovertrædelser
Bendtner bliver stoppet af engelsk politi, men angriberen kan ikke fremvise et kørekort, som han altså har mistet få måneder forinden. Ud over det manglende kørekort er bilen, en Audi Q7, heller ikke forsikret. Bilens nummerplader er heller ikke registreret i politiets database.
Bendtner bliver sigtet for de tre overtrædelser, og i retten bliver han pålagt at betale 46.000 kroner i bøde og sagsomkostninger. 
Senere samme dag bliver han i øvrigt udeladt af Sunderlands trup, da han kommer for sent til spillerbussen.
Juni
Bendtner viser underbukser til EM
Nicklas Bendtner fejrer en scoring ved EM i 2012 ved at vise sine underbukser frem, der var sponsoret af bettingfirmaet Paddy Power. Det valg gav Bendtner en bøde på 735.000 kroner og en spilledagskarantæne. Paddy Power betalte den dog. EDDIE KEOGH / Scanpix Denmark
Bendtner viser efter en scoring under EM-slutrunden sine underbukser fra bettingfirmaet Paddy Power. Det er ikke tilladt at reklamere på den måde, og derfor bliver det til en sag hos det europæiske fodboldforbund UEFA.
Nicklas Bendtner får en bøde på 735.000 kroner, som Paddy Power efterfølgende betaler. Desuden får han én spilledags karantæne for landsholdet.
2013
Marts
Kører mod færdselsretningen med alkohol i blodet
Bendtner foran Københavns Byret. Keld Navntoft / Scanpix Denmark
Bendtner bliver anholdt af politiet i København, efter at han med alkohol i blodet har kørt mod færdselsretningen på Gammel Strand i København. Han havde en promille på 1,75.
I byretten endte han med en bøde på 842.222 kroner og en frakendelse af kørekortet i to år.
November
Sparker døren ind til fitnesscenter
Bendtner arresteres af engelsk politi i Bushey, Hertfordshire, da han bliver taget i at have sparket en dør ind til et fitnesscenter i et lejlighedskompleks, som han bor i. Danskeren erkender efterfølgende historien på Instagram, hvor han undskylder sig med, at døren sad fast. Han fortæller også, at han har betalt for skaderne.
2014
Marts
Opfører sig upassende over for taxachauffør
Nicklas Bendtner opfører sig ifølge BT så upassende over for en taxachauffør i København, at chaufføren er nødt til at tilkalde politiet. Ifølge BT knapper Bendtner sine bukser op og pisker taxaen med sit bælte, mens han råber ukvemsord efter chaufføren.
Bendtner får efterfølgende en bøde af sin daværende klub, Arsenal, på 100.000 pund. Angriberen får ikke forlænget sin kontrakt med London-klubben.
2015
April
Sættes af holdet, fordi han kommer for sent
Nicklas Bendtner under en kamp for Wolfsburg. FABIAN BIMMER / Scanpix Denmark
Nicklas Bendtner bliver sat af holdet i Wolfsburg til en Bundesligakamp mod Schalke 04, fordi danskeren kommer en time for sent til klubbens træning dagen før kampen. Angriberen havde ellers scoret i midtugens Europa League-kamp for sin tyske klub.
2016
Februar
Kører til træning i forkert bil
Nicklas Bendtner lægger et billede op på Instagram, der viser ham på vej ind i en Mercedes på vej til træning.
Det er en handling, der grænser til blasfemi i Volkswagen-klubben Wolfsburg. Klubbens sportsdirektør bekræfter efterfølgende, at den danske angriber må bøde for at køre i den forkerte bil.
- Vi har vores regler. Det hører til reglerne, at man er opmærksom på, hvordan man lader sig fotografere i det offentlige rum. Reglerne er ikke nye. Dette er en overtrædelse, og det koster penge, siger sportsdirektør Klaus Allofs på et pressemøde.
2018
9. september
Anmeldt for vold mod taxachauffør
Politiet ønsker ikke at kommentere på den konkrete sag. Dog bekræftes det, at der har været flere voldsepisoder. TV 2 erfarer, at Bendtner er sigtet i sagen efter den milde voldsparagraf 244 i straffeloven, hvor strafferammen går op til tre års fængsel.
Men retspraksissen ligger meget lavere. De fleste domme ender med betinget fængsel mellem 20-40 dage med krav om samfundstjeneste.
Nicklas Bendtner har ikke selv kommenteret sagen, der koster ham samarbejdet med voksproducenten IdHAIR.
På Instagram har Nicklas Bendtners kæreste Philine Roepstorff beskrevet det voldelige sammenstød. Hun hævder, at chaufføren startede det ved blandt andet at kaste en flaske efter hende.
11. september
Nægter sig skyldig
Grundet den verserende sag i det danske retssystem kan han ikke give sin version af, hvad der skete, men under pressemødet fortalte hans forsvarer, advokat Anders Németh, at Bendtner nægter sig skyldig i voldssigtelses rejst af Københavns Politi.
21. september
Taxachauffør også sigtet
Onsdag den 21. september kom det frem, at taxachaufføren nøjagtig som Bendtner vil blive sigtet efter straffelovens mildeste voldsparagraf, hvor strafferammen går op til tre års fængsel.
- Han skal sigtes for forsøg på vold efter paragraf 244, bekræftede taxachaufførens forsvarsadvokat Mette Grith Stage overfor TV 2
23. oktober
Tiltalt for spark i ansigtet
Tirsdag den 23. oktober kom TV 2 i besiddelse af anklageskriftet. 
Heraf fremgik det, at Nicklas Bendtner er tiltalt for at have tildelt en taxachauffør et knytnæveslag i ansigtet, som fik chaufføren til at falde. Efterfølgende skulle Bendtner have sparket taxachaufføren i ansigtet, hvilket resulterede i buler og rifter i ansigtet samt "et operationskrævende kæbebrud" for taxachaufføren.