Landsholdskonflikten

- Vi skyldte Danmark en god præstation, siger Eriksen

Christian Eriksen stod bag begge danske mål, da Danmark søndag aften vandt 2-0 over Wales på Ceres Arena i Aarhus.

Foran et udsolgt stadion i Aarhus kunne Christian Eriksen og resten af det danske fodboldlandshold søndag aften juble over en sejr på 2-0 over Wales i den første kamp i Nations League. 

Sejren kommer efter en uge, hvor den verserende konflikt mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen har fyldt mere end det sportslige. Og netop derfor glæder Eriksen sig over søndagens sejr. 

- Jeg føler, vi skyldte os selv og hele Danmark en god præstation, for det har været en meget turbulent uge, siger Christian Eriksen til Kanal 5 efter kampen. 

- Vi har haft fokus på meget andet end fodbolden, men vi har heldigvis mentaliteten til at køre på. Vi skulle glemme, hvad der var sket, og det gjorde vi, siger den danske stjernespiller, der scorede begge danske mål i søndagens sejr.

Det er forhandlingerne om en ny landsholdsaftale, der har skabt store uenigheder mellem DBU og Spillerforeningen. Uenighederne var så store, at landsholdsspillerne tidligere på ugen nægtede at spille onsdagens træningskamp mod Slovakiet.

Det betød, at DBU måtte udtage et alternativt landshold bestående af sekunda-spillere.

Torsdag indgik DBU og Spillerforeningen en midlertidig aftale, og derfor var det de 'rigtige' landsholdsspillere søndag aften trække landsholdstrøjen på igen.

Søndagens resultat betyder, at Danmark nu fører gruppe 4 i Liga B foran Wales og Irland.