Schöne løb med hæder trods to Eriksen-mål: - Jeg blev lidt forbavset

Lasse Schöne blev kåret til kampens spiller, selvom Christian Eriksen scorede begge danske mål, og det overraskede Ajax-spilleren

Christian Eriksen var dagens mand i den walisiske skysovs, da han scorede begge mål i den danske 2-0-sejr over Wales i søndagens Nations League-opgør.

Alligevel var det Lasse Schöne, der blev kåret som kampens spiller, da de 17.500 tilskuere på Ceres Park i Aarhus skulle vælge, hvem de var mest imponeret af i den danske debut i den nyetablerede turnering.

Og det kom bag på Ajax-spilleren, at han fik folkets skulderklap.

- Jeg blev også lidt forbavset, da mit navn kom op på skærmen. Når Kong Christian (Christian Eriksen, red.) scorede to, så er det tit ham, der løber med prisen. Men det er lidt ligegyldigt, hvem der vinder dem, siger Lasse Schöne til TV 2 SPORT.

Efter sommerens VM i Rusland takkede William Kvist af fra det danske landshold. Søndag betød det, at Lasse Schöne fik lov til at gå direkte ind i startopstillingen på den plads på midtbanen, der blev ledig efter FCK-spillerens farvel til de rød-hvide farver.

- Det er selvfølgelig rart. Når der er en, der takker af, så er der en næste, der skal tage pladsen, og der var det rart, at det var mig i dag, og så var det bare at gå ind og prøve at bevise, at det ikke er sidste gang, man spiller der.

Sejren over Wales kom efter et tumult-agtigt forløb i den danske landsholdslejr med det kollektive afbud til testkampen mod Slovakiet. Alligevel synes midtbanespilleren, at det blev til en fin dansk præstation i en lettere kaotisk uge.

- Det er ikke det, man er vant til. Man er vant til at blive samlet en uge forinden, og nu var det et par dage før. Men vi har lagt det bag os og koncentrerer os 100 procent om den her kamp, og prøver at glemme det, der er sket i starten af ugen, forklarer Lasse Schöne.

- Det synes jeg, vi gjorde utroligt godt, og indbyrdes har vi snakket mere om den her kamp, end det der skete i starten af ugen, så vi kan være glade og tilfredse. Jeg synes også, vi viste, at vi er 100 procent omkring det landshold her, og vi alle sammen utroligt gerne vil spille.

Lørdag den 13. oktober venter Irland i næste opgør i Nations League. Til den tid vil det vise sig om Lasse Schöne har fastholdt pladsen på den centrale midtbane, og ikke mindst om de danske landsholdsspillere og DBU har fundet hinanden ved forhandlingsbordet.

- Det håber jeg. Jeg håber tiden bliver brugt på at få en fast aftale, og vi kan lægge alt det her bag os, og vi kan kun tænke på fodbold fremover.

Næste opgave for Lasse Schöne er lørdag den 15. september, hvor Ajax hjemme møder Groningen i den hollandske Æresdivision. En kamp, der kan ses direkte på TV 2 SPORT fra kl. 20.40.