Sisto griner af sin brøler, der sendte ham frem og tilbage

Pione Sisto har den seneste uge set en del til det europæiske luftrum på grund af konflikten mellem Spillerforeningen og Dansk Boldspil-Union.

Danmark fik søndag den bedst mulige start på Nations League, da de på en fyldt Ceres Arena i Aarhus besejrede Wales med 2-0. 

Sejren kom efter en turbulent uge, hvor konflikten mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen fyldte mere end det sportslige - og på enkelte tidspunkter også truede søndagens landskamp.

Landsholdsspillerne nægtede i første omgang at spille onsdagens venskabskamp mod Slovakiet, og da flere af spillerne samme dag rejste tilbage til deres klubber, var der heller ikke meget, der pegede i retning af, at de skulle spille søndagens kamp mod Wales.

Der er jo langt fra Vigo. Det tager næsten syv timer

Pione Sisto, fodboldspiller

Men det lavede en midlertidig aftale om på - og så måtte de rejse tilbage til Danmark.

- Jeg har haft mange flyveture. Jeg ved ikke, om du har hørt om nogle af dem? siger Pione Sisto til TV 2 SPORT og griner.

Det er en kendt historie, at Sisto overså en vigtig besked fra Spillerforeningen forud for kampen i Slovakiet. Da han landede i Wiens lufthavn mandag i sidste uge, var resten af landsholdsspillerne omdirigeret til København.

Sisto fløj derfor til Danmark.

- Der var også en anden tur, hvor jeg fik at vide, at jeg skulle tilbage til Celta (Vigo), fordi klubben godt vidste, hvad der foregik. Men så kan jeg se på WhatsApp, da jeg lander i Spanien, at vi skal tilbage igen (til Danmark).

- Det var dagen efter. Der er langt fra Vigo, det tager næsten syv timer (til København). Så jeg har fløjet meget, lyder det fra Sisto.

Fik 45 minutter mod Wales

Turen tilbage til Danmark var heller ikke helt forgæves. Den danske kantspiller startede inde, men blev skiftet ud i pausen. Her kunne han se sine holdkammerater køre en sikker sejr hjem.

- Jeg tror, det handler om troen på, hvad vi gør. Vi har så mange gode spillere på holdet, og hvis vi skal have det til at fungere, så handler det om troen på os selv, siger Pione Sisto.

Nu tager den 23-årige dansker tilbage til Spanien, hvor han kan koncentrere sig om sin klub, Celta Vigo. Men i kulissen skal Spillerforeningen og DBU nu igen i gang med at forhandle om en ny landsholdsaftale.

- Det er ude af mine hænder. Jeg spiller fodbold, og nogle gang er der nogle længere oppe i systemet, der har deres dagsorden, og det kan jeg ikke rigtig sige noget til.

Danmarks næste modstander i Nations League er Irland i Dublin lørdag den 13. oktober.