Bendtners tidligere træner lægger sag an mod Rosenborg

16x9
Kåre Ingebrigtsen er utilfreds med den måde, han blev fyret på i Rosenborg. Foto: Daniel Mihailescu / Scanpix Denmark

Kåre Ingebrigtsen og hans assistent Erik Hoftun fik sparket i den norske klub den 19. juli.

Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun er utilfredse med den måde, de blev fyret på i Rosenborg BK. Derfor lægger Nicklas Bendtners tidligere trænere nu sag an mod den norske topklub.

Det skriver norske VG.

Stævningen bliver sendt fra deres advokater til Sør-Trøndelag tingrett i Trondheim om få dage. Rosenborg har registreret stævningen.

- Vi forholder os helt roligt til dette. I Rosenborg mener vi, at vi har retspraksissen og alt andet på plads i denne sag, siger klubbens personalechef Trond Alstad til VG.

Bliver der tale om retsmægling, finder det ifølge det norske medie sandsynligvis sted inden jul, mens en eventuel retssag ikke bliver før i det nye år.

Får opbakning af trænerforening

Ingebrigtsen og hans tidligere assistenttræner Hoftun repræsenteres af Stein Kimsås-Otterbech fra Advokatfirmaet Thommessen AS og Andreas Messelt Ekker fra Bjerkan Stav Advokatfirma AS.

Det værste var, at Erik Hoftun fik beskeden i et rum, hvor der også var andre mennesker til stede

Teddy Moen, daglig leder i den norske trænerforening

Advokaterne mener, at opsigelsen af de to trænere er uberettiget.

- Sagen handler også om, hvordan RBK benytter arbejdsaftaler, som strider mod arbejdsmiljøloven, og Rosenborgs håndtering af processen mod Hoftun og Ingebrigtsen. Spørgsmålet om norske fodboldtræneres jobbeskyttelse står centralt, og Trænerforeningen støtter trænerne og søgsmålene, siger de i en udtalelse.

Den daglige leder i den norske trænerforening bekræfter opbakningen til de to trænere. Han fortæller om skuffelse over den måde, Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun blev fyret på.

- En klubledelse har ret til at opsige sine fodboldtrænere, men det må gøres på en ordentlig måde. Arbejdsmiljøloven gælder også i fodbold. Ydermere skal du have respekt for dine ansatte, siger Teddy Moen til VG.

Hoftun fyret i lokale med andre mennesker

Teddy Moen siger videre, at Ingebrigtsen og Hoftun ikke fik nogen begrundelse for deres fyring, og at henvendelsen heller ikke kom skriftligt, men mundtligt.

- De blev bare bedt om at gå på dagen. I sådanne sager skal parterne først have et drøftelsesmøde. Det sprang ledelsen i Rosenborg over. Det værste var, at Erik Hoftun fik beskeden i et lokale, hvor der også var andre mennesker til stede, lyder det fra lederen i trænerforeningen.

Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun blev fyret midtvejs i denne sæson, den 19. juli. På daværende tidspunkt lå Rosenborg nummer to i Eliteserien. I skrivende stund ligger Trondheim-klubben nummer et.

Mandag kom det frem, at Ingebrigtsen fremover skal være fodboldekspert hos Discovery i Norge.