Fodbold

Chauffør opereret for dobbelt kæbebrud - afviser forklaring fra Bendtners kæreste

Nicklas Bendtners kæreste har kaldt slaget mod taxachauffør for selvforsvar. Det afviser chaufføren gennem sin bistandsadvokat.

Natten til søndag blev Nicklas Bendtner meldt og sigtet for vold, da han ifølge taxaselskabet Dantaxi slog og brækkede kæben på en chauffør i København.

På tirsdagens pressemøde i norske Trondheim, hvor Bendtners klub Rosenborg har hjemme, udtalte Bendtner sig for første gang om sagen. Men fordi den nu ruller i retssystemet, kunne han ikke kommentere på selve hændelsesforløbet.

Det gjorde hans kæreste, Philine Roepstorff, derimod mandag, hvor hun på det sociale medie Instagram skrev, at Nicklas Bendtner forsvarede hende og sig selv mod en aggressiv chauffør.

Den udlægning bliver dog afvist af taxachaufføren, oplyser hans bistandsadvokat, Luise Høj, ifølge Ritzau.

- Min klient passede natten mellem lørdag og søndag sit arbejde som taxachauffør. Han kørte i den forbindelse med to kunder, som efterfølgende nægtede at betale for turen. Min klient blev derefter udsat for et groft overfald. I den forbindelse afvises alle påstande om, at min klient på nogen som helst måde har givet anledning til overfaldet, hedder det i udtalelsen.

I udtalelsen fra bistandsadvokaten fremgår det desuden, at chaufføren mandag blev opereret for dobbelt kæbebrud, hvilket betød, at han først tirsdag var i stand til at reagere på Philine Roepstorffs udlægning af hændelsesforløbet.

Artiklen fortsætter under Instagram-opslaget fra Philine Roepstorff

TV 2 SPORT har uden held forsøgt at få en opfølgende kommentar fra Luise Høj.

Nicklas Bendtner er ifølge TV 2's oplysninger sigtet for straffelovens paragraf 244 om simpel vold. Strafferammen går op til tre års fængsel, men retspraksissen ligger meget lavere. De fleste domme ender med betinget fængsel mellem 20-40 dage med krav om samfundstjeneste.

- Min klient nægter sig skyldig. Mere kan jeg ikke sige lige nu, sagde Bendtners advokat, Anders Németh, tidligere på dagen.

- Nicklas overfaldt ikke nogen

I sit opslag på Instagram bekræftede Philine Roepstorff, at Nicklas Bendtner havde slået taxachaufføren. Ifølge Roepstorff var hun og Bendtner blevet uenige med chaufføren og forlod taxaen, hvorfor han skulle have kørt hen mod dem, kastet en flaske efter hende og siden "faret frem mod dem", hvorefter Bendtner skulle have slået ham.

- Selvfølgelig skal man ikke slå, men det var ikke Nicklas, der overfaldt nogen. Han blev forfulgt og forsvarede sig selv og mig. Hvor mange ville ikke have gjort det samme for sin kæreste? skrev hun i sit opslag.

Dantaxis kommunikationschef, Rasmus Krochin, tog dog hurtigt til genmæle og afviste Philine Roepstorffs forklaring.

- Ifølge de informationer, som vi har, stemmer hendes forklaring ikke overens med det, som man kan se på video- og lydmaterialet fra taxaen. Ifølge vognmanden (taxachaufførens leder, red.), som har set videomaterialet, er det ikke sådan, hændelsesforløbet har været. Ifølge vores oplysninger viser videomaterialet noget andet, fortalte han mandag til TV 2.

Nu afviser chaufføren altså også Roepstorffs udlægning af hændelsen.

Bliver indtil videre i Rosenborg

I første omgang får sagen ingen sportslige konsekvenser for Nicklas Bendtner.

Tirsdag klokken 15.30 holdt Rosenborg et ekstraordinært pressemøde med angriberen og den daglige leder i klubben, Tove Moe Dyrhaug.

Hun slog fast, at klubben bakker op om Bendtner som menneske og spiller. Skulle det ende med en straf for vold, vil klubben igen tage sagen om Bendtners fremtid i klubben op.

- Vi har ikke vurderet, hvad vi gør, hvis Nicklas bliver dømt for vold. Så må vi vurdere situationen igen, sagde Tove Moe Dyrhaug.

Bendtner indledte pressemødet med at læse en meddelelse op, hvori han som bekendt ikke gik i detaljer eller kommenterede på hændelsen.

Han var dog tydeligt berørt af situationen, som nok engang har sendt ham i rampelyset for alt andet end det sportslige.

- Som I har kunnet læse i medierne, har jeg rigtigt nok været involveret i en yderst uheldig og for mig stærkt ubehagelig situation omkring klokken to natten til søndag. Jeg kunne ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at den kunne udvikle sig, som den gjorde. Jeg er ekstremt ked af, at udfaldet blev så uheldigt, som det blev, sagde Nicklas Bendtner.

En voldsdom vil desuden koste Nicklas Bendtner sin fremtid på landsholdet. Det slog landstræner Åge Hareide fast mandag.

På et pressemøde tirsdag udtalte fodboldspilleren Nicklas Bendtner sig for første gang om voldsepisoden i København natten til søndag den 9. november 2018. Video: TV 2 SPORT

Bendtners skandalesager

 1. 2009

  1. Beruset og til grin i engelsk presse

   Efter et nederlag til Manchester United drikker Bendtner sorgerne væk på en engelsk natklub. Den daværende Arsenal-angriber er angiveligt så beruset, at bukserne ryger ned om anklerne på ham, da han bliver ført ud derfra.

   Udenfor venter en horde af fotografer, der foreviger øjeblikket, der gør ham til grin i den engelske presse. Efterfølgende udtaler Bendtner, at han var udsat for en fælde.

   Han modtog en bøde på to ugers løn af sin daværende manager, Arsène Wenger.

  2. Smadrer luksusbil på vej til træning

   Søndag den 27. september kører Nicklas Bendtner galt på vej til træning. Hans Aston Martin til cirka en million kroner bliver totalskadet, mens Bendtner selv slipper med lettere knubs. Uheldet koster dog deltagelse i Arsenals Champions League-kamp mod Olympiakos to dage senere.

 2. 2011

  1. Anholdt efter slåskamp

   Bendtner bliver anholdt efter en slåskamp med en 23-årig mand på luksushotellet Gateshead Hilton i Newcastle, mens han på det tidspunkt er udlejet til fodboldklubben Sunderland. Efter en kort eftersøgning bliver begge mænd løsladt uden sigtelser.

  2. Meldt til politiet for vold mod hotelgæst

   Bendtner bliver meldt til politiet for vold mod en gæst på Hotel Marienlyst i Helsingør efter fodboldlandsholdets venskabskamp mod Sverige, hvor flere spillere er indblandet, herunder også Daniel Agger. Offeret anklager Bendtner for at sparke ham i brystet, men politiet går dog ikke videre med sagen.

   Læs mere op episoden her.

  3. Sigtet for hærværk mod fem biler

   Nicklas Bendtner sigtes for at begå hærværk mod fem biler i Newcastle. Angriberen bliver blandet ind i sagen, fordi hærværket skete, da han var en tur i byen med Sunderland-holdkammeraten Lee Cattermole.

   I marts 2012 bliver han dog frikendt for anklagerne, da billeder fra overvågningskameraer viser, at Bendtner ikke har deltaget i hærværket.

  4. I søgelyset for at køre for stærkt

   Fire dage efter hærværksepisoden kommer Bendtner atter i det engelske politis søgelys. Denne gang for at køre for stærkt. Han kører 165 kilometer i timen i en zone, hvor han må køre 112.

 3. 2012

  1. Frakendes kørekort og får bøde

   Bendtner frakendes i retten sit kørekort i 56 dage på grund af ovenstående sag, hvor han kørte for hurtigt. Det koster ham også en bøde på cirka 5800 kroner.

  2. Retten dropper alle anklagerne mod Bendtner

   Retten i Newcastle dropper alle anklagerne mod Bendtner om hærværk mod biler på grund af manglende beviser. Overvågningsbilleder viser, at danskeren ikke deltog i hærværket.

  3. Trækker overskrifter med en Twitter-besked

   Bendtner trækker overskrifter med Twitter-beskeden: "7 flying hirsh i træk, Sover nu sikkert c7," da han antyder, at han har drukket de syv drinks. Danskeren forklarer dog kort efter, at det var en ven og ikke ham selv, der drak dem.

  4. Bendtner sigtes for tre trafikale lovovertrædelser

   Bendtner bliver stoppet af engelsk politi, men angriberen kan ikke fremvise et kørekort, som han altså har mistet få måneder forinden. Ud over det manglende kørekort er bilen, en Audi Q7, heller ikke forsikret. Bilens nummerplader er heller ikke registreret i politiets database.

   Bendtner bliver sigtet for de tre overtrædelser, og i retten bliver han pålagt at betale 46.000 kroner i bøde og sagsomkostninger. 

   Senere samme dag bliver han i øvrigt udeladt af Sunderlands trup, da han kommer for sent til spillerbussen.

  5. Bendtner viser underbukser til EM

   Nicklas Bendtner fejrer en scoring ved EM i 2012 ved at vise sine underbukser frem, der var sponsoret af bettingfirmaet Paddy Power. Det valg gav Bendtner en bøde på 735.000 kroner og en spilledagskarantæne. Paddy Power betalte den dog.

   Bendtner viser efter en scoring under EM-slutrunden sine underbukser fra bettingfirmaet Paddy Power. Det er ikke tilladt at reklamere på den måde, og derfor bliver det til en sag hos det europæiske fodboldforbund UEFA.

   Nicklas Bendtner får en bøde på 735.000 kroner, som Paddy Power efterfølgende betaler. Desuden får han én spilledags karantæne for landsholdet.

 4. 2013

  1. Kører mod færdselsretningen med alkohol i blodet

   Bendtner foran Københavns Byret.

   Bendtner bliver anholdt af politiet i København, efter at han med alkohol i blodet har kørt mod færdselsretningen på Gammel Strand i København. Han havde en promille på 1,75.

   I byretten endte han med en bøde på 842.222 kroner og en frakendelse af kørekortet i to år.

  2. Sparker døren ind til fitnesscenter

   Bendtner arresteres af engelsk politi i Bushey, Hertfordshire, da han bliver taget i at have sparket en dør ind til et fitnesscenter i et lejlighedskompleks, som han bor i. Danskeren erkender efterfølgende historien på Instagram, hvor han undskylder sig med, at døren sad fast. Han fortæller også, at han har betalt for skaderne.

 5. 2014

  1. Opfører sig upassende over for taxachauffør

   Nicklas Bendtner opfører sig ifølge BT så upassende over for en taxachauffør i København, at chaufføren er nødt til at tilkalde politiet. Ifølge BT knapper Bendtner sine bukser op og pisker taxaen med sit bælte, mens han råber ukvemsord efter chaufføren.

   Bendtner får efterfølgende en bøde af sin daværende klub, Arsenal, på 100.000 pund. Angriberen får ikke forlænget sin kontrakt med London-klubben.

 6. 2015

  1. Sættes af holdet, fordi han kommer for sent

   Nicklas Bendtner under en kamp for Wolfsburg.

   Nicklas Bendtner bliver sat af holdet i Wolfsburg til en Bundesligakamp mod Schalke 04, fordi danskeren kommer en time for sent til klubbens træning dagen før kampen. Angriberen havde ellers scoret i midtugens Europa League-kamp for sin tyske klub.

 7. 2016

  1. Kører til træning i forkert bil

   Nicklas Bendtner lægger et billede op på Instagram, der viser ham på vej ind i en Mercedes på vej til træning.

   Det er en handling, der grænser til blasfemi i Volkswagen-klubben Wolfsburg. Klubbens sportsdirektør bekræfter efterfølgende, at den danske angriber må bøde for at køre i den forkerte bil.

   - Vi har vores regler. Det hører til reglerne, at man er opmærksom på, hvordan man lader sig fotografere i det offentlige rum. Reglerne er ikke nye. Dette er en overtrædelse, og det koster penge, siger sportsdirektør Klaus Allofs på et pressemøde.

 8. 2018

  1. Anmeldt for vold mod taxachauffør

   Natten til søndag den 9. september er Nicklas Bendtner involveret i en voldsepisode med en taxachauffør i København. Det bekræfter Dantaxi over for TV 2.

   Politiet ønsker ikke at kommentere på den konkrete sag. Dog bekræftes det, at der har været flere voldsepisoder. TV 2 erfarer, at Bendtner er sigtet i sagen efter den milde voldsparagraf 244 i straffeloven, hvor strafferammen går op til tre års fængsel.

   Men retspraksissen ligger meget lavere. De fleste domme ender med betinget fængsel mellem 20-40 dage med krav om samfundstjeneste.

   Nicklas Bendtner har ikke selv kommenteret sagen, der koster ham samarbejdet med voksproducenten IdHAIR.

   På Instagram har Nicklas Bendtners kæreste Philine Roepstorff beskrevet det voldelige sammenstød. Hun hævder, at chaufføren startede det ved blandt andet at kaste en flaske efter hende.

  2. Nægter sig skyldig

   På et pressemøde i Trondheim stiller Nicklas Bendtner sig frem og beklager, hvad der skete natten til søndag.

   Grundet den verserende sag i det danske retssystem kan han ikke give sin version af, hvad der skete, men under pressemødet fortalte hans forsvarer, advokat Anders Németh, at Bendtner nægter sig skyldig i voldssigtelses rejst af Københavns Politi.

  3. Taxachauffør også sigtet

   Onsdag den 21. september kom det frem, at taxachaufføren nøjagtig som Bendtner vil blive sigtet efter straffelovens mildeste voldsparagraf, hvor strafferammen går op til tre års fængsel.

   - Han skal sigtes for forsøg på vold efter paragraf 244, bekræftede taxachaufførens forsvarsadvokat Mette Grith Stage overfor TV 2

  4. Tiltalt for spark i ansigtet

   Tirsdag den 23. oktober kom TV 2 i besiddelse af anklageskriftet. 

   Heraf fremgik det, at Nicklas Bendtner er tiltalt for at have tildelt en taxachauffør et knytnæveslag i ansigtet, som fik chaufføren til at falde. Efterfølgende skulle Bendtner have sparket taxachaufføren i ansigtet, hvilket resulterede i buler og rifter i ansigtet samt "et operationskrævende kæbebrud" for taxachaufføren.

   Mandag den 30 oktober skrev TV 2, at både Nicklas Bendtner og taxachaufføren hver især var tiltalt for yderligere to mindre mindre forseelser.