Hele Europa skriver om Bendtner - og undrer sig over detalje på pressemødet

Tirsdag kommenterede Bendtner for første gang, at han i weekenden blev anmeldt og sigtet for vold mod en taxachauffør i København.

Danske og norske medier flyder i disse dage over med Bendtner-relaterede historier, efter at den danske angriber i den norske klub Rosenborg natten til søndag var involveret i en batalje med en taxachauffør.

Bendtner er ifølge TV 2s oplysninger sigtet for simpel vold. Ifølge bistandsadvokaten for taxachaufføren, Luise Høj, er offeret blevet opereret for dobbelt kæbebrud efter et slag fra Bendtner.

Mens sagen efterforskes, vil Nicklas Bendtner ikke selv udtale sig om kontroversen, så på tirsdagens pressemøde i Trondheim læste han i stedet en undskyldning op til klubben og dens fans.

- Over for Rosenborgs fans beklager jeg, at dette er sket, og at jeg ikke undgik at havne i situationen, også selvom jeg forinden havde forsøgt at komme væk fra den [...] Over for klubben beklager jeg af hele mit hjerte, at vi står her i dag. Rosenborg har været mere end en god klub for mig, sagde Nicklas Bendtner.

- Jeg har rigtigt nok været involveret i en yderst uheldig og for mig stærkt ubehagelig situation omkring klokken to natten til søndag. Jeg kunne ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at den kunne udvikle sig, som den gjorde. Jeg er ekstremt ked af, at udfaldet blev så uheldigt, som det blev.

Hele Nicklas Bendtners tale på pressemødet kan høres i klippet over artiklen.

Bendtners beklagelse til klub og fans har i timerne efter pressemødet rejst Europa rundt, hvor historien er at finde i alt fra russiske og finske til engelske og italienske medier.

Netop beklagelsen er der blevet lagt mærke til.

- Bendtner undskylder til klubben og fansene. Men ikke til den forurettede taxachauffør, skriver italienske Corriere dello Sport.

Også det franske nyhedsbureau AFP lægger vægt på, at Bendtner ikke undskyldte over for taxachaufføren. Det fremgår af en artikel, som sportsavisen L'Equipe har udgivet.

Nægter sig skyldig

Bendtner understregede på pressemødet, at udfaldet af hændelsen var yderst uheldigt, og hans advokat, Anders Németh, fortalte kort efter, at Bendtner nægter sig skyldig i sigtelsen, som ifølge TV 2s oplysninger er efter straffelovens paragraf 244 om simpel vold.

Derudover har hverken Bendtner eller Németh yderligere kommentarer til selve sagen.

Bendtners kæreste, Philine Roepstorff, skrev mandag på Instagram, at Bendtner handlede i selvforsvar mod en aggressiv chauffør, men den udlægning af hændelsesforløbet er blevet afvist af såvel taxachaufføren som hans arbejdsgiver, Dantaxi.

Mandag udsendte Rosenborg en pressemeddelelse, hvori det fremgik, at klubben havde udtrykt "beklagelse for hændelsen" til Dantaxi, og det blev uddybet af den daglige leder, Tove Moe Dyrhaug, på pressemødet.

- Vi har været i kontakt med taxaselskabet, og det har vi været, fordi vi behandler alle parter med respekt. Vi er også i kontakt med dem for eventuelt at sende en hilsen til chaufføren, sagde hun.

'Bokser Bendtner' og 'enfant terrible'

Det hollandske medie sportnieuws.nl, der også gengiver beklagelsen, kalder angriberen for 'Bokser Bendtner'.

- Bendtner er mistænkt af politiet, efter han brækkede kæben på en taxachauffør, lyder overskriften på belgiske Het Laatste Nieuws, der med henvisning til Bendtners tidligere kontroverser uden for fodboldbanen kalder ham 'enfant terrible'.

Også engelske medier som SkySports, The Sun og Daily Mail, spanske AS, Sport-Informations-Dienst fra Tyskland samt flere svenske medier har skrevet om hændelsen.

Bendtners klub beholder indtil videre den danske angriber.

Hvis det skulle ende med en voldsdom, vil klubben igen tage sagen op til overvejelse, fortalte Tove Moe Dyrhaug på pressemødet.

Den danske landstræner, Åge Hareide, fortalte mandag, at en voldsdom vil koste Bendtner en fremtid på landsholdet.