Taxa-chef: Video gennemhuller forklaring fra Bendtners kæreste

Chefen for chaufføren, som brækkede kæben, afviser forklaring om selvforsvar fra Nicklas Bendtners kæreste.

Direktøren for vognmandsfirmaet, der har ansat chaufføren, som brækkede kæben og måtte på operationsbordet i weekenden, udtaler sig nu for første gang.

Det skriver Fagbladet 3F.

Når man ser optagelserne fra videoovervågningen, er der ikke tvivl om, hvad der er sket, og at han er blevet overfaldet

Jan Britze, direktør i Jan's Taxi i Slangerup

Fodboldspilleren Nicklas Bendtner blev anmeldt for vold efter en episode, der fandt sted natten til søndag i indre København.

Han afviser den forklaring som Nicklas Bendtners kæreste Philine Roepstorff kom med på Instagram efter overfaldet.

- Som jeg ser det, er overfaldet ikke foregået som Nicklas Bendtners kæreste har beskrevet det i medierne. Når man ser optagelserne fra videoovervågningen, er der ikke tvivl om, hvad der er sket, og at han er blevet overfaldet, siger direktør i Jan's Taxi i Slangerup Jan Britze.

TV 2 SPORT har efterfølgende været i kontakt med Jan Britze, der af hensyn til efterforskningen ikke vil uddybe hændelsesforløbet eller kommentere på Philine Roepstorffs udsagn.

Jan Britze har gennemset videooptagelserne fra taxaen på tidspunktet, hvor episoden skulle være sket. Taxaen er udstyret med udvidet videovervågning.

Det betyder, at der er videooptagelser både inde fra taxaen - med lyd og videooptagelser fra et område udenfor taxaen. Jan's Taxi i Slangerup er tilsluttet Dantaxi 4x48.

Jan Britze har sendt alt videoovervågningsmaterialet fra taxaen til politiet, og det ventes at indgå i en eventuel straffesag.

- Når sagen kommer for retten, vil det komme for dagens lys, hvad der er sket, siger Jan Britze til Fagbladet 3F.

Philine Roepstorff skriver i sin forsvarstale for Nicklas Bendtner i et langt indlæg på det sociale medie, at der ikke var tale om et overfald, men i stedet selvforsvar, da Nicklas Bendtner natten til søndag slog taxachaufføren, hvilket førte til masser af sympatitilkendegivelser.

“Selvfølgelig skal man ikke slå, men det var ikke Nicklas der overfaldt nogen. Han blev forfulgt og forsvarede sig selv og mig. Hvor mange ville ikke have gjort det samme for sin kæreste? De kan sige og skrive hvad de vil - men at beskytte den man elsker, når man føler sig truet er ikke forkert i mine øjne”, skrev hun blandt andet.

Firmaet har slået ring om taxachaufføren, der efterfølgende måtte igennem en kæbeoperation. Han er mærket og skal ikke stå frem, oplyser direktøren.

- Det er klart, at han har det psykisk dårligt efter overfaldet. Og al medieomtalen har gjort det sværere for ham, siger direktøren

Jan Britze har været vognmand i over 20 år og har tidligere været ude for, at hans chauffører er blevet overfaldet.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at beskytte vores chauffører, men vi er jo ikke med dem ude at køre. Vi har garderet os så godt det er muligt med udvidet video, som er mere end loven foreskriver, siger han og fortsætter:

- Men vi kan aldrig gardere os imod passagerer, der tænder af og overfalder vores chauffører, siger han.