Brøndby anker dom og kæmpebøde efter tilskuerballade

16x9
Efter kampen var der maskerede Brøndbyfans, der prøvede at komme over til Horsens' fanafsnit. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix Denmark

Klubben vil over for TV 2 SPORT ikke begrunde deres anke af straffen.

Brøndby IF har anket Fodboldens Disciplinærinstans afgørelse fra den 22. august, hvor klubben fra den københavnske vestegn blev straffet for tilskuerballaden efter en kamp mod Horsens, hvor flere tilhængere invaderede banen.

Det bekræfter Dansk Bold-Union, DBU, fredag over for TV 2 SPORT.

Ved afgørelsen i august blev Brøndby IF tildelt en bøde på 200.000 kroner samt en betinget fradømmelse af retten til at spille med tilskuere i én hjemmekamp.

Den betingede straf betyder, at denne del af kendelsen kun træder i kraft, hvis der ved en af Brøndby IF’s kampe i Superligaen eller pokalturneringen i den nuværende sæson sker en lignende overtrædelse af reglerne om sikkerhed og orden på stadion.

TV 2 SPORT har været i kontakt med Brøndby IF, der ikke ønsker at begrunde deres anke. Men Brøndby IF var langt fra tilfredse, da dommen kom.

-  Det lyder som en hård straf, og det vil vi nu vurdere. Vi er primært kede af, at der overhovedet er en sag. Vi vil lige bruge lidt tid til at sætte os ind i, hvad der tidligere er sket i dansk fodbold, inden vi reagerer. Vi kan hverken acceptere eller anke, før vi har sat os ind i præcedens, sagde Troels Bech, sportsdirektør i Brøndby IF til TV 2 SPORT lige efter afgørelsen

Brøndby-træner udtrykte skuffelse over ballade

DBU oplyser, at sagen vil blive behandlet hurtigst muligt. Anken vil blive behandlet i Fodboldens Appelinstans, der naturligvis består af personer, der ikke sidder i Fodboldens Disciplinærinstans.

Sagen stammer tilbage fra udekampen mod Horsens i den næstsidste kamp i sidste sæson. Kampen endte 2-2 efter en Horsens-scoring i overtiden, og resultatet kostede reelt Brøndby IF mesterskabet. Efterfølgende gik vrede fans ind på banen.

- Jeg forstår deres følelser, men ikke deres reaktion. At de er skuffede er én ting, men had er en anden ting, sagde Alexander Zorniger, træner for Brøndby IF, dengang efter kampen.

Efter kampen indberettede opgørets dommer, Michael Johansen følgende:

- at der ved kampstart blev antændt mere end 50 romerlys i udebaneafsnittet, at der kontinuerligt gennem hele kampen blev antændt pyroteknik i udebaneafsnittet, især omkring scoringer, at blå og gule røgbomber blev anvendt i udebaneafsnittet inden pausefløjt, at der ved AC Horsens indkast foran udebaneafsnittet flere gange blev kastet krus mod spillerne som skulle kaste indkast, at der i det 95. minut blev kastet en stofbyld på størrelse med en fodbold fra udebaneafsnittet, der ramte den ene linjedommer i ryggen.