Fodbold

Evertons ejer ville af med mig, fortæller Wayne Rooney

Det var ikke Wayne Rooney, der kom på ideen om et skifte til USA. Evertons ejer ville skille sig af med ham, fortæller Rooney.

Det blev ikke nogen superlykkelig genforening, da Wayne Rooney i sommeren 2017 vendte tilbage til Everton, hvor han som teenager fik sit gennembrud i starten af dette årtusinde.

Den mest scorende engelske landsholdsspiller skrev under på en toårig kontrakt med ’The Toffees’, men allerede efter et år forlod han klubben igen. Rooney skiftede til DC United i den amerikanske fodboldrække MLS den 28. juni 2018. En beslutning han ikke var ene om at tage, fortæller han til The Sunday Times.

- Det var ejerens beslutning, jeg skulle rejse. Han vidste, han ville komme til at hente en masse spillere, og derfor ville han gerne frigive nogle penge. Det var hans beslutning, og jeg er skuffet over, hvordan det skete, siger Wayne Rooney til The Sunday Times ifølge Sky Sports.

I den første halvsæson gik det glimrende for Wayne Rooney, men i løbet af foråret blev der længere mellem målene. Bedre for Roooney blev det ikke, da manager Sam Allardyce, der ifølge Rooney ville beholde den rutinerede angriber i truppen, blev fyret efter sæsonen.

Som erstatning hentede Everton portugiseren Marco Silva. Han fik sig en overraskelse, da han mødte Rooney i klubben.

- Jeg blev ved og ved med at få klarhed fra ledelsen. Det var det eneste, jeg ville. Marco Silva blev endda overrasket, for han havde fået at vide, jeg ville rejse, inden han kom til klubben. Det skete inden jeg selv fik det at vide, lyder det fra Wayne Rooney.

Rekordmager flere steder

Wayne Rooney fik debut for Everton den 17. august  2002, hvor han scorede sit første mål i Premier League. Fra en position uden for feltet bragede han bolden op under overliggeren uden chance for målmanden. Det skete bare fem dage før, han fyldte 17 år, og Everton slog Arsenal 2-1. 

I august 2004 skiftede Wayne Rooney til Manchester United og scorede hattrick i sin debut. I United blev han klubbens bedste målscorer nogensinde med sine 253 mål i alle turneringer i 559 kampe. 

Wayne Rooney har også haft en imponerende landsholdskarriere. Han scorede 53 mål i 119 landskampe for England, hvilket gør ham til den mest scorede engelske landsholdsspiller nogensinde.

Rooneys kontrakt med DC United løber frem til slutningen af 2021.