Fodbold

Nye kamptidspunkter og overraskende bud på Champions League-vinder

Mange klubber er alvorlige bejlere til Champions League-titlen i denne sæson. TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen udpeger her sine favoritter.

Har du sat din alarm til klokken 20.45 for at være sikker på at se Champions League, når den nye sæson begynder tirsdag aften, bliver du muligvis skuffet. For så har du misset en kamp.

En af ændringerne i år er nemlig, at det klassiske kamptidspunkt er fjernet og erstattet med kickoff klokken 18.55 og 21.00.

Dermed får seerne mulighed for at se flere kampe mellem verdens bedste klubhold tirsdag og onsdag aften i en turnering, der ifølge fodboldekspert på TV 2 SPORT Kasper Lorentzen er mere åben end længe.

- Den er lidt svær at spå om i år. Der er ikke den oplagte storfavorit, og der er – modsat sidste år – mange hold, der kan ende med at vinde titlen. Det er det mest åbne Champions League længe set, siger Kasper Lorentzen, som har fået til at opgave at rangere holdene.

Lorentzen udfordrer spilleselskaber

Selv i et yderst åbent Champions League vil der være hold, der skiller sig ud fra de andre. Hos Kasper Lorentzen er det de tyske mestre, der har størst chance for at tage trofæet med de store ører, som de senest hev hjem i 2013.

 - Man kan aldrig komme uden om Bayern München. De seneste år er de ikke nået så langt, som de burde. De har kontinuitet og lægger på hvert år med en meget rutineret stamme. Det er ved at være nu, hvis det skal være for dem, siger han.

Dermed følger Lorentzen ikke bookmakernes rangering af favoritterne. Her er tyskerne kun sjettestørst favorit. Det faktum får dog ikke Kasper Lorentzen til at rykke sig.

Bookmakernes favoritter til CL

1. Manchester City

2. Barcelona

3. Juventus

4. Paris SG

5. Real Madrid

6. Bayern Münich

7. Liverpool

8. Atl. Madrid

9. Tottenham

10. Manchester United

- Jeg tror, det bliver i år. De har så mange strenge at spille på, deres kollektiv ligger fast på rygraden, og de har beholdt mange af deres stjerner. Det kan drive dem langt og muligvis hele vejen.

Lige bag det solide tyske mandskab kommer sidste års finalister fra Liverpool og Barcelona, som skuffede fælt i kvartfinalen mod Roma.

- Jeg må sige, at Liverpool har lagt på. I Premier League har de indtil videre ikke engang haft Salah i topform. Det var ham, der drev dem frem sidste sæson. Så hvis han pludselig genfinder det niveau, ser det jo virkelig godt ud, siger Lorentzen, som også fremhæver deres bagkæde:

- De er et meget interessant hold, som også er begyndt at kunne forsvare sig rigtig godt og har fået en kompetent målmand. Med det powerfodbold, de spiller, og det faktum, at de er gode til at lave resultater, det taler for, at de når langt.

Den måske største skuffelse i sidste års turnering var Barcelona. Som et lyn fra en klar himmel chokerede Roma fodboldverdenen og sendte de catalanske favoritter ud med et knusende 0-3-nederlag. I år er tavlen vasket ren, og de har ifølge Lorentzen noget lovende kørende.

- De manglede noget sult sidste år, men det lader til, at de har fået den nu. Coutinho har også fået lov til at være i klubben i et stykke tid og finde sig til rette. I forsvaret har de Umtiti, som bare vokser som spiller. Generelt har jeg en fornemmelse af, at de går et stort år i møde.

De forsvarende mestre uden X-faktor

Som den opmærksomme læser nok har bemærket, er Real Madrid, som har vundet titlen de seneste tre år, ikke at finde blandt ekspertens største favoritter, og det er der en altoverskyggende årsag til.

Den spanske hovedstadsklub har nemlig sagt farvel til én af klubbens største institutioner i historien, da Cristiano Ronaldo drog mod Torino og Juventus. Fraværet af den portugisiske stjerne kan vise sig at sætte en stopper for den historiske stime, klubben har gang i.

- Selvom Ronaldo ikke altid spillede verdens bedste kampe, reddede han Real Madrid gang på gang. Han har bare den X-faktor, som de andre ikke har, siger Lorentzen og uddyber:

- Jeg synes stadig, at Real Madrid er gode. Det er fedt, at Bale har fået lov til at blomstre efter Ronaldos afgang. Men jeg tror ikke, at Bale har den samme evne som Ronaldo til at redde Real Madrid, og derfor tror jeg ikke for alvor på, at de tager den fjerde sejr i træk.

Manchester United i fare for at floppe

Den engelske storklub Manchester United måtte allerede sige farvel til Champions League i ottendedelsfinalen, da Sevilla og Simon Kjær viste sig som de stærkeste over to opgør. Den skuffende historie kan gentage sig ifølge Kasper Lorentzen.

- Jeg er bange for, at de flopper. De har et godt hold, men alligevel er det bare så kedeligt og resultatorienteret. Mourinho "dræber" de bedste spillere på holdet. Han ændrer sig ikke. Den form, som han praktiserer, hører hjemme før i tiden, hvor han kunne bruge det til Porto og Chelsea, som havde succes med det.

Betingelserne bliver svære fra turneringens begyndelse. Manchester United er nemlig havnet i en svær pulje med Valencia, Juventus og Young Boys.

- De kan godt gå videre fra puljen, men de er også i overhængende risiko for at falde igennem allerede på det stadie, lyder det fra Kasper Lorentzen.

Champions League begynder tirsdag aften klokken 18.55 med Barcelona-PSV samt Inter-Tottenham.