Taxachauffør i Bendtner-sagen skal afhøres i næste uge

Fredag kom det frem, at taxachaufføren i sagen om Nicklas Bendtners sigtelse for vold selv bliver sigtet for forsøg på vold.

Københavns Politi skal i næste uge afhøre taxachaufføren, der brækkede kæben i et klammeri med den danske fodboldangriber Nicklas Bendtner natten til den 9. september.

Det oplyser chaufførens forsvarsadvokat, Mette Grith Stage, til Fagbladet 3F.

Her forventes det, at taxachaufføren bliver sigtet for forsøg på vold. Det har forsvarsadvokaten tidligere bekræftet over for blandt andre TV 2.

- Han skal sigtes for forsøg på vold efter paragraf 244, sagde Mette Grith Stage til TV 2 fredag.

Det er Københavns Politi, der ifølge BT har taget sagen op af egen fri vilje efter at have set overvågningsbillederne inde og ude fra den taxa, som Nicklas Bendtner og hans kæreste, Philine Roepstorff, kørte med for lidt over to uger siden.

Fagbladet 3F skriver videre, at der med afhøringen af taxachaufføren forventes at komme mere klarhed over, hvad der rent faktisk skete i det indre København natten til søndag den 9. september.

Bendtner beklagede på pressemøde

Nicklas Bendtner er allerede sigtet efter straffelovens mildeste voldsparagraf, hvor strafferammen går op til tre års fængsel. Han nægter sig skyldig.

Fodboldspilleren Nicklas Bendtner nægter sig skyldig i den voldssigtelse, som Københavns Politi rejste i weekenden. Det oplyser hans forsvarer, advokat Anders Németh. Video: Kristian Greve Pedersen

På et pressemøde i norske Rosenborg BK tirsdag den 11. september bekræftede fodboldspilleren, at han var involveret i en episode den pågældende nat. Men han fortalte ikke om årsagen.

- Som I har kunnet læse i medierne, har jeg rigtignok været involveret i en yderst uheldig og for mig stærkt ubehagelig situation omkring klokken to natten til søndag, var Nicklas Bendtners første ord på pressemødet.

Se hele Nicklas Bendtners udtalelse i videoen øverst.

- Jeg kunne ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at den kunne udvikle sig, som den gjorde. Jeg er ekstremt ked af, at udfaldet blev så uheldigt, som det blev, sagde han.

Vognmand har afvist kærestes forklaring

Bendtners kæreste gav aftenen inden pressemødet sin version af sammenstødet, hvor Bendtner ifølge Philine Roepstorff slog taxachaufføren i selvforsvar.

Den forklaring afviste både chaufførens vognmand Jan Britze, der er direktør i Jan's Taxi i Slangerup, og kommunikationschefen i Dantaxi, som Jan's Taxi er tilsluttet, Rasmus Krochin, efter at have set og hørt video- og lydmaterialet fra taxaen.

Samme dag som pressemødet i Trondheim kom det frem, at taxachaufføren mandag den 10. september var blevet opereret for dobbelt kæbebrud. Han er fortsat ikke tilbage på arbejde.

Bendtner træner igen

Nicklas Bendtner vendte derimod tilbage på træningsbanen mandag efter sin lårskade, som han pådrog sig i en Europa League-kamp mod makedonske Shkendija i slutningen af august.

Rosenborgs medicinske koordinator håber, at danskeren er tilbage for fuld skrue om nogle uger.

- Han er i gang, og det kan vi lide. Men der er lidt igen. i dag fik han 25 minutter, og det handler om varigheden af øvelser, og hvor meget han skal sprinte. Det er dét, der afgør hans fremskridt, siger Haakon Schwabe til Eurosport Norge.

Københavns Politi skal inden 30 dage efter episoden tage stilling til, om der skal rejses tiltale eller ej.

Bendtners skandalesager
2009
Maj
Beruset og til grin i engelsk presse
Efter et nederlag til Manchester United drikker Bendtner sorgerne væk på en engelsk natklub. Den daværende Arsenal-angriber er angiveligt så beruset, at bukserne ryger ned om anklerne på ham, da han bliver ført ud derfra.
Udenfor venter en horde af fotografer, der foreviger øjeblikket, der gør ham til grin i den engelske presse. Efterfølgende udtaler Bendtner, at han var udsat for en fælde.
Han modtog en bøde på to ugers løn af sin daværende manager, Arsène Wenger.
September
Smadrer luksusbil på vej til træning
Søndag den 27. september kører Nicklas Bendtner galt på vej til træning. Hans Aston Martin til cirka en million kroner bliver totalskadet, mens Bendtner selv slipper med lettere knubs. Uheldet koster dog deltagelse i Arsenals Champions League-kamp mod Olympiakos to dage senere.
2011
September
Anholdt efter slåskamp
Bendtner bliver anholdt efter en slåskamp med en 23-årig mand på luksushotellet Gateshead Hilton i Newcastle, mens han på det tidspunkt er udlejet til fodboldklubben Sunderland. Efter en kort eftersøgning bliver begge mænd løsladt uden sigtelser.
November
Meldt til politiet for vold mod hotelgæst
Bendtner bliver meldt til politiet for vold mod en gæst på Hotel Marienlyst i Helsingør efter fodboldlandsholdets venskabskamp mod Sverige, hvor flere spillere er indblandet, herunder også Daniel Agger. Offeret anklager Bendtner for at sparke ham i brystet, men politiet går dog ikke videre med sagen.
December
Sigtet for hærværk mod fem biler
Nicklas Bendtner sigtes for at begå hærværk mod fem biler i Newcastle. Angriberen bliver blandet ind i sagen, fordi hærværket skete, da han var en tur i byen med Sunderland-holdkammeraten Lee Cattermole.
I marts 2012 bliver han dog frikendt for anklagerne, da billeder fra overvågningskameraer viser, at Bendtner ikke har deltaget i hærværket.
December
I søgelyset for at køre for stærkt
Fire dage efter hærværksepisoden kommer Bendtner atter i det engelske politis søgelys. Denne gang for at køre for stærkt. Han kører 165 kilometer i timen i en zone, hvor han må køre 112.
2012
Februar
Frakendes kørekort og får bøde
Bendtner frakendes i retten sit kørekort i 56 dage på grund af ovenstående sag, hvor han kørte for hurtigt. Det koster ham også en bøde på cirka 5800 kroner.
Marts
Retten dropper alle anklagerne mod Bendtner
Retten i Newcastle dropper alle anklagerne mod Bendtner om hærværk mod biler på grund af manglende beviser. Overvågningsbilleder viser, at danskeren ikke deltog i hærværket.
Marts
Trækker overskrifter med en Twitter-besked
Bendtner trækker overskrifter med Twitter-beskeden: "7 flying hirsh i træk, Sover nu sikkert c7," da han antyder, at han har drukket de syv drinks. Danskeren forklarer dog kort efter, at det var en ven og ikke ham selv, der drak dem.
Maj
Bendtner sigtes for tre trafikale lovovertrædelser
Bendtner bliver stoppet af engelsk politi, men angriberen kan ikke fremvise et kørekort, som han altså har mistet få måneder forinden. Ud over det manglende kørekort er bilen, en Audi Q7, heller ikke forsikret. Bilens nummerplader er heller ikke registreret i politiets database.
Bendtner bliver sigtet for de tre overtrædelser, og i retten bliver han pålagt at betale 46.000 kroner i bøde og sagsomkostninger. 
Senere samme dag bliver han i øvrigt udeladt af Sunderlands trup, da han kommer for sent til spillerbussen.
Juni
Bendtner viser underbukser til EM
Nicklas Bendtner fejrer en scoring ved EM i 2012 ved at vise sine underbukser frem, der var sponsoret af bettingfirmaet Paddy Power. Det valg gav Bendtner en bøde på 735.000 kroner og en spilledagskarantæne. Paddy Power betalte den dog. EDDIE KEOGH / Scanpix Denmark
Bendtner viser efter en scoring under EM-slutrunden sine underbukser fra bettingfirmaet Paddy Power. Det er ikke tilladt at reklamere på den måde, og derfor bliver det til en sag hos det europæiske fodboldforbund UEFA.
Nicklas Bendtner får en bøde på 735.000 kroner, som Paddy Power efterfølgende betaler. Desuden får han én spilledags karantæne for landsholdet.
2013
Marts
Kører mod færdselsretningen med alkohol i blodet
Bendtner foran Københavns Byret. Keld Navntoft / Scanpix Denmark
Bendtner bliver anholdt af politiet i København, efter at han med alkohol i blodet har kørt mod færdselsretningen på Gammel Strand i København. Han havde en promille på 1,75.
I byretten endte han med en bøde på 842.222 kroner og en frakendelse af kørekortet i to år.
November
Sparker døren ind til fitnesscenter
Bendtner arresteres af engelsk politi i Bushey, Hertfordshire, da han bliver taget i at have sparket en dør ind til et fitnesscenter i et lejlighedskompleks, som han bor i. Danskeren erkender efterfølgende historien på Instagram, hvor han undskylder sig med, at døren sad fast. Han fortæller også, at han har betalt for skaderne.
2014
Marts
Opfører sig upassende over for taxachauffør
Nicklas Bendtner opfører sig ifølge BT så upassende over for en taxachauffør i København, at chaufføren er nødt til at tilkalde politiet. Ifølge BT knapper Bendtner sine bukser op og pisker taxaen med sit bælte, mens han råber ukvemsord efter chaufføren.
Bendtner får efterfølgende en bøde af sin daværende klub, Arsenal, på 100.000 pund. Angriberen får ikke forlænget sin kontrakt med London-klubben.
2015
April
Sættes af holdet, fordi han kommer for sent
Nicklas Bendtner under en kamp for Wolfsburg. FABIAN BIMMER / Scanpix Denmark
Nicklas Bendtner bliver sat af holdet i Wolfsburg til en Bundesligakamp mod Schalke 04, fordi danskeren kommer en time for sent til klubbens træning dagen før kampen. Angriberen havde ellers scoret i midtugens Europa League-kamp for sin tyske klub.
2016
Februar
Kører til træning i forkert bil
Nicklas Bendtner lægger et billede op på Instagram, der viser ham på vej ind i en Mercedes på vej til træning.
Det er en handling, der grænser til blasfemi i Volkswagen-klubben Wolfsburg. Klubbens sportsdirektør bekræfter efterfølgende, at den danske angriber må bøde for at køre i den forkerte bil.
- Vi har vores regler. Det hører til reglerne, at man er opmærksom på, hvordan man lader sig fotografere i det offentlige rum. Reglerne er ikke nye. Dette er en overtrædelse, og det koster penge, siger sportsdirektør Klaus Allofs på et pressemøde.
2018
9. september
Anmeldt for vold mod taxachauffør
Politiet ønsker ikke at kommentere på den konkrete sag. Dog bekræftes det, at der har været flere voldsepisoder. TV 2 erfarer, at Bendtner er sigtet i sagen efter den milde voldsparagraf 244 i straffeloven, hvor strafferammen går op til tre års fængsel.
Men retspraksissen ligger meget lavere. De fleste domme ender med betinget fængsel mellem 20-40 dage med krav om samfundstjeneste.
Nicklas Bendtner har ikke selv kommenteret sagen, der koster ham samarbejdet med voksproducenten IdHAIR.
På Instagram har Nicklas Bendtners kæreste Philine Roepstorff beskrevet det voldelige sammenstød. Hun hævder, at chaufføren startede det ved blandt andet at kaste en flaske efter hende.
11. september
Nægter sig skyldig
Grundet den verserende sag i det danske retssystem kan han ikke give sin version af, hvad der skete, men under pressemødet fortalte hans forsvarer, advokat Anders Németh, at Bendtner nægter sig skyldig i voldssigtelses rejst af Københavns Politi.
21. september
Taxachauffør også sigtet
Onsdag den 21. september kom det frem, at taxachaufføren nøjagtig som Bendtner vil blive sigtet efter straffelovens mildeste voldsparagraf, hvor strafferammen går op til tre års fængsel.
- Han skal sigtes for forsøg på vold efter paragraf 244, bekræftede taxachaufførens forsvarsadvokat Mette Grith Stage overfor TV 2
23. oktober
Tiltalt for spark i ansigtet
Tirsdag den 23. oktober kom TV 2 i besiddelse af anklageskriftet. 
Heraf fremgik det, at Nicklas Bendtner er tiltalt for at have tildelt en taxachauffør et knytnæveslag i ansigtet, som fik chaufføren til at falde. Efterfølgende skulle Bendtner have sparket taxachaufføren i ansigtet, hvilket resulterede i buler og rifter i ansigtet samt "et operationskrævende kæbebrud" for taxachaufføren.