Fodbold

Tyskland skal være vært for EM i 2024

Tyskerne vandt værtskabet foran Tyrkiet, som var den eneste anden kandidat.

Europamesterskaberne i fodbold i 2024 skal afholdes i Tyskland. Det har det europæiske fodboldforbund, UEFA, torsdag offentliggjort på deres hovedsæde i Schweiz. Sidst Tyskland afholdt en fodboldslutrunde var i 2006, hvor der blev spillet VM.

Til slutrunden i 2024 skal de deltagende lande spille på de store Bundesligastadioner i blandt andet Hamburg, München og Berlin. Og netop stadioner har været et afgørende punkt. Det tyske bud indeholdt i alt 290.000 flere tilskuerpladser end Tyrkiet kunne tilbyde til de 51 kampe, der skal spilles under EM-slutrunden. Finalen skal spilles enten i München eller Berlin.

Den tidligere landsholdsprofil Philipp Lahm har været ambassadør for det tyske bud til EM 2024. Forbundet har allerede meldt ud, at han ville blive tildelt rollen som turneringschef, hvis Tyskland skulle blive udnævnt som vært.

- Den nye rolle som turneringschef er en meget interessant mulighed for mig. Som landsholdsspiller og senest i min rolle som ambassadør har jeg altid opfattet det tyske fodboldforbund som meget professionel. Derfor glæder jeg mig over at blive en del af dette hold, har Philipp Lahm tidligere sagt.

Fra 2004 til 2014 spillede Lahm 113 landskampe og scorede 5 mål for Tyskland. Han var blandt andet med til at vinde VM 2014.

Til den kommende EM i 2020 fejrer UEFA sit 60-års jubilæum ved at afholde slutrunden i 12 forskellige byer rundt om i Europa – heriblandt Parken i København. Tyskland skal afholde tre gruppekampe og en kvartfinale i München i 2020.

Danmarks fodboldforbund, DBU, havde tidligere planlagt et bud på værstskabet på EM i 2024 sammen med Norge, Sverige og Finland. De planer blev droppet i februar 2017, fordi landene oplevede, at de ikke kunne leve op til stadionkravene på stadions med minimum 30.000 tilskuerpladser.