Dolberg kæmper med frygt: - Jeg føler mig ikke helt fri

Kasper Dolberg er efter to alvorlige skader, som har påvirket ham, på vej tilbage og scorede i weekendens ligakamp.

Den 24. december sidste år spillede Kasper Dolberg en kamp for Ajax, som skulle vise sig at blive begyndelsen på en hård tid for den 20-årige danske angriber.

For selvom han kom på måltavlen i 3-1-sejren over Willem ll, var det mest det negative, han tog med sig juleaftensdag. Efter kampen stod det nemlig klart, at han havde revet et ledbånd over i sin højre fod. En skade, som holdt ham ude i over fire måneder.

Efter VM-slutrunden i sommer var den så gal igen. Her satte en muskelskade Dolberg ud af kampen om spilletid fra sæsonstart for Ajax. Ligesom skaden i foden er han nu ved at lægge muskelskaden bag sig, men de forfølger ham stadig, selvom han er tilbage på fodboldbanen.

- Jeg kæmper lidt med det mentale. Jeg føler mig ikke helt fri inde i mit hoved, som jeg burde gøre. I begyndelsen turde jeg ikke at gå ind i en duel med 100 procent. Men jeg må sige, at tingene går meget bedre.

- Jeg synes, det giver mening at være lidt bange efter sådan en skade, siger Kasper Dolberg til hollandske NOS.

I weekenden fik han næsten hele anden halvleg i ligakampen mod Fortuna Sittard, og han kvitterede for tilliden med en scoring til 1-0 i 2-0-sejren. Det er hans første sæsonscoring, og måske kan den være med til at hjælpe ham mod den lyse tid, inden han pådrog sig de to skader.

Danskeren scorede til 1-0 i udekampen mod Ajax i starten af anden halvleg. Video: TV 2 SPORT

- Det gælder om at få frygten ud af mit hoved, og så er jeg overbevist om, at jeg vil komme tilbage til mit gamle, gode niveau.

Kasper Dolberg skiftede til Ajax fra Silkeborg i 2015 og fik som 18-årig debut for Ajax. Herfra tog hans karriere fart. I hans debutsæson stod han således noteret for 16 scoringer.

Ajax spiller tirsdag aften Champions League-kamp mod Bayern München, og her håber Dolberg på spilletid efter den positive oplevelse i weekenden.