Fodbold

Eriksen og Kjær er rigtig glade for min ansættelse, siger Peter Møller

Anføreren og den største stjerne på det danske herrelandshold blåstempler DBU's nyeste ansættelse ifølge Peter Møller selv.

Peter Møller er blevet modtaget med åbne arme af det danske herrelandshold.

- Jeg har talt med både Simon Kjær og Christian Eriksen. De er rigtig glade for, at der kommer en ind, som har haft korte bukser og fodboldstøvler på, fortæller DBU's nyansatte fodbolddirektør til TV 2 SPORT.

- Jeg tror, der har manglet en, der kunne forstå, hvad spillerne mente og tænkte. Det er de bedste spillere, vi har i Danmark, så de skal have de bedste betingelser. Jeg håber, vi kan genskabe tilliden og den store famillie, vi er, DBU og spillerne.

Parternes interne forhold har mildest talt været på prøve i den seneste tid.

I starten af september måtte DBU udtage en trup bestående af futsal- og seriespillere til venskabskampen mod Slovakiet, fordi forhandlingerne om en ny landsholdsaftale var gået i hårdknude.

Fansene er 'allervigtigst'

Genopretningen af 'den store familie', som Peter Møller omtaler, er en vigtig del af unionens håndsrækning til danskerne. 

- Det allervigtigste bliver at kanalisere det ud til vores fans, for konflikten har ikke været god for hverken spillerne eller DBU. Det har været uværdigt for begge parter, siger Møller, inden han understreger, at direktion og spillere er enige om landsholdets fremtidige kurs.

- Vi og spillerne har samme mission: Vi skal vinde nogle fodboldkampe, og det skal vi sammen med de danske fans.

Du skal stå i spidsen for de næste forhandlinger, så du kan vel ikke udelukkende være spillernes ven?

- Nej, overhovedet ikke, lyder svaret fra den forhenværende formand for Spillerforeningen, der pointerer fordelen ved netop dén erfaring.

- Jeg kender Mads Øland (direktør i Spillerforeningnen, red.) rigtig godt og har spillet på hold med William Kvist, som lige har kørt landsholdsaftalen i hus. Selvfølgelig har de nogle ting, som de gerne vil have igennem.

Spillerforeningen roser DBU

Den nuværende formand i Spillerforeningen er ikke overraskende på linje med de danske landsholdsspillere. Overfor TV 2 SPORT omtaler han ansættelsen af Peter Møller i rosende vendinger.

- Umiddelbart er jeg super glad for, at Peter kan komme ind og bidrage med det knowhow, han sidder med som tidligere spiller og tidligere formand i Spillerforeningen. Det tror jeg, både spillertruppen og folk omkring holdet kommer til at værdsætte højt.

- Det er en rigtig god ansættelse, og jeg er sikker på, det kommer til at bidrage super godt til vores fremadrettede snakke, forhandlinger og samarbejde. Det er godt set af DBU, vurderer Jeppe Curth.

Selv er unionens nye fodbolddirektør lykkelig for ansættelsen.

- Jeg er en glad mand, og jeg er stolt af at få lov til at være en del af noget større og komme tilbage til det sted, der har givet mig de største oplevelser fodboldmæssigt, siger han og peger på VM i 1998.

- Det er en fantastisk mulighed for mig at komme tilbage på landsholdet. Heldigvis - vil mange nok sige - er det ikke på banen, men udenfor jeg skal forsøge at fortsætte det gode arbejde.

Peter Møller har spillet 20 landskampe og scoret fem mål for det danske landshold.