Fodbold

Peter Møller skal stå i spidsen for fremtidige landsholdsaftaler

Peter Møller spillede 20 kampe for landsholdet og scorede 5 mål. Nu skal han forsøge at skabe bro mellem DBU og Spillerforeningen. TV 2 SPORT

Der er stor glæde i både DBU og Spillerforeningen efter ansættelsen af Peter Møller, som får titlen som fodbolddirektør for DBU.

Tirsdag oprettede Dansk Boldspil-Union (DBU) en helt ny stilling, som den tidligere landsholdsangriber Peter Møller skal varetage. Han skal i rollen fodbolddirektør stå i spidsen for DBU's eliteafdeling, som indbefatter flere grene i unionen.

- Vores eliteafdeling dækker jo over alt som udvikling, administration af de mange landshold, vi har, og derunder ligger der også vores træneruddannelse, siger administrerende direktør i DBU, Claus Bretton-Meyer, til TV 2 SPORT.

Det er gode nyheder, og det er godt set af DBU

Jeppe Curth, formand for Spillerforeningen

Efter længere tids forhandlinger indgik DBU og Spillerforeningen lørdag en landsholdsaftale for herrelandsholdet, hvilket betød, at landsholdskonflikten blev afblæst. I sin nye rolle kommer Peter Møller også til at få en nøglerolle hos DBU, når der fremover skal forhandles sådanne aftaler, fortæller DBU-direktør Claus Bretton-Meyer.

- Det er Peter, der skal stå i spidsen af de forhandlinger. Så der vil jeg sidde bagved og bidrage dér, hvor der skal bidrages.

- På ryggen af den landsholdsaftale, vi lige har lavet for herrerne, var et væsentligt element at genopbygge tilliden mellem DBU og Spillerforeningen, siger Claus Bretton-Meyer.

Peter Møller skal altså styrke unionens samarbejde med spillerne på landsholdet, og den opgave er DBU-direktøren overbevist om, at den tidligere landsholdsangriber er den helt rette til. 

- Vi skal have bygget den bro op, og med den baggrund, Peter Møller har, må man sige, at det er noget, han kan.

Peter Møller håber, at han kan leve op til forventningerne.

-J eg håber ikke, at det bliver på min vagt, at vi skal igennem sådan et forløb, der lige har været. Jeg synes, det har været uværdigt både for spillerne og DBU, siger Peter Møller.

Spillerforeningen glæder sig over ansættelsen

DBU's nye stilling ser ud til at komme godt fra land. Spillerforeningen er således begejstret over udsigten til, at en tidligere landsholdsspiller og tidligere formand for netop Spillerforeningen skal sørge for at styrke forholdet mellem DBU og Spillerforeningen. Peter Møller var formand fra januar 2005 til marts 2016.

- Det er sjovt også at have en i DBU’s organisation, der både har spillet på topniveau og kender noget til de her kollektive aftaler og aftaleformer, siger Spillerforeningens formand, Jeppe Curth, til TV 2 SPORT og uddyber:

- Umiddelbart er jeg superglad for, at Peter kan komme ind og bidrage i DBU med det knowhow, han sidder med som tidligere spiller, tidligere formand i Spillerforeningen og generelt om fodbold. Det tror jeg, at både spillertruppen og folk omkring kommer til at værdsætte højt. Det er en rigtig god ansættelse, og jeg er sikker på, det kommer til at bidrage supergodt til vores fremadrettede snakke, forhandlinger og samarbejde. Det er gode nyheder, og det er godt set af DBU.

Hverken DBU eller Spillerforeningen ønsker at udtale sig om, hvorvidt posten som fodbolddirektør var en del af forhandlingerne om den seneste landsholdsaftale.