Fodbold

Mourinho føler sig udsat for 'klokkeklar menneskejagt'

Jose Mourinho kom til Manchester United i sommeren 2016 Phil Noble / Ritzau Scanpix

José Mourinho er ikke i tvivl om, at han er jaget vildt som manager for Manchester United. Det slog han fast efter den sene sejr over Newcastle

Det var ikke, fordi José Mourinho virkede specielt lettet efter Manchester Uniteds sene sejr over Newcastle i lørdagens sene kamp i Premier League.

Heller ikke selvom den portugisiske manager ifølge engelske medier havde en fyreseddel hængende over hovedet før kampen på Old Trafford. En kamp, hvor United var bagud med 2-0 ved pausen, før de vendte det hele på hovedet og sikrede sejren på et hovedstødsmål af Alexis Sanchez i det 90. minut.

- Det handler ikke om mig. Det handler ikke om spillerne. Det handler om klubben, og i anden halvleg gav spillerne alt. Der var ikke mere at give af, sagde Mourinho efter kampen til britisk tv.

Men i vanlig stil handlede det alligevel en hel del om portugiseren, der er i gang med sin tredje sæson i den engelske storklub.

- I sidste ende vandt vi kampen, og jeg synes, vi fortjente at vinde. Vores fans fortjente at vinde. Bagud 0-2 ved pausen og med hele fortællingen om en menneskejagt synes jeg, de opførte sig fantastisk godt for holdet. Det er lige præcis dét, en fodboldklub er, lød det fra José Mourinho, der ikke efterlod nogen tvivl om, hvem der er jaget vildt.

- Som en ven sagde til mig i morges. Hvis det regner i London, er det min skyld. Brexit er min skyld. Det skal jeg være klar på. Der er en masse modbydeligheder og en klokkeklar menneskejagt. Sådan er mit liv. Det er det liv, jeg elsker. Det er det liv, jeg har arbejdet for siden, jeg var en dreng. Og jeg vil elske det lige til min sidste dag.

Den angivelige menneskejagt, der har fået rygter om en snarlig fyring til at florere i britiske medier, er angiveligt ikke noget, som den erfarne portugiser har svært ved at navigere i.

- Det er første gang, jeg oplever en menneskejagt, men jeg er 55 år og moden. Jeg kan magte det og leve med at være jaget. Jeg synes, der er nogle af spillerne, der ikke klarer det så godt, lød det efter opgøret.

Der har også været rygter om, at spillerne ikke spillede for José Mourinho, men i stedet havde mere travlt med at præstere på en måde, så det var sikkert, de skulle have en ny mand på trænerbænken. Men den snak blev afvist.

- Det er latterlig snak. De spiller ikke for manageren, de spiller for klubben. 

Det var Manchester Uniteds første sejr i Premier League siden 15. september, hvor Watford blev besejret med 2-1 på udebane. Klubben er nu at finde på ligaens ottendeplads.