Fodbold

Tidligere United-stjerne rasende efter historie om snarlig Mourinho-fyring

Gary Neville har spillet hele sin aktive karriere i Manchester United, og hvis historien er sand, er han rasende over, at den er sluppet ud. Scanpix Danmark

Hvis historie i engelske medier om en snarlig fyring af Mourinho er korrekt, er det skandaløst, at det er sluppet ud før tid, mener Gary Neville.

José Mourinho kan snart være fortid i Manchester United. I hvert fald hvis man skal tro Daily Mirror. Ifølge det engelske medie vil portugiseren blive fyret i den engelske storklub i denne weekend - uanset hvad resultatet bliver mod Newcastle lørdag aften.

Historien om den mulige fyring har spredt sig i de engelske medier - og til medier i resten af verden - og det er den tidligere Manchester United-legende Gary Neville absolut ikke fan af.

- For at være ærlig, så er jeg rasende. Jeg var også rasende for tre-fire år siden, da David Moyes blev fyret, og journalisterne fik nys om sin fyring en dag tidligere. Louis van Gaal blev fyret en aften, hvor der blev spillet FA Cup-finale og måtte finde ud af det fra andre folk, siger Gary Neville, der fungerer som ekspert på Sky Sports.

- Jeg tænker på, hvordan klubben er ledet. Hvis det er sandt, og det ved jeg ikke, om det er, kommer José Mourinho til at forlade Old Trafford lørdag som en dead man walking. Imens fansene vil vende sig imod bestyrelsen. Det er uacceptabelt.

- Jeg håber ikke, at det er sant

Manchester United har ikke haft den bedste start på sæsonen. Ifølge BBC har Manchester United fået klubbens værste start i Premier League i 29 år, hvor det kun er blevet til 10 point efter syv kampe. Derudover det også blevet til et exit i Carabao Cuppen, hvor United røg ud til Derby fra den næstbedste engelske række, The Championship.

Gary Neville kommenterer ikke på, om Mourinho fortjener en fyring, men måden det eventuelt ville ske på, er ikke ideel, mener han

- Hvis det er sandt, og det er kommet ud en dag før, det kommer til at ske, og han bliver fyret i denne weekend, er det absolut skandaløst. Jeg er rasende over, at historien er kommet frem. Jeg håber ikke, at det er sandt, men hvis det er, så er det en skandale, siger den tidligere forsvarsspiller.

Gary Neville startede sin juniorkarriere i netop Manchester United, inden han i 1992 blev professionel. Han indstillede sin aktive karriere efter 2011-sæsonen, hvor han kunne skrive 602 kampe for Manchester United på CV'et. Derudover har han vundet 16 trofæer med klubben.