Dolberg lyner i storsejr

For anden kamp i træk scorede Kasper Dolberg for Ajax, der vandt 5-0 over AZ Alkmaar i søndagens opgør.

Kasper Dolberg leverede varen i sin første start i Æresdivisionen i denne sæson.

Tre minutter efter pausen slog den danske angriber til, da han fulgte op på en afslutning fra holdkammeraten Hakim Ziyech og tordnede riposten op i nettaget.

En scoring, der bragte Ajax på 2-0 i topopgøret mod AZ Alkmaar.

12 minutter senere forlod den unge angriber, der fyldte 21 år lørdag, banen, da han blev udskiftet med veteranen Klaas-Jan Huntelaar. Angrebskollegaen fandt dog ikke vej til netmaskerne.

Ajax slog AZ med 5-0 hjemme på Amsterdam Arena. Kasper Dolberg var blandt målscorerne.

Det betød dog ikke, at Ajax ikke scorede yderligere. Tre gange mere lykkedes det for Amsterdam-klubben at få bolden i mål, så det sluttede med en storsejr på 5-0 mod et Alkmaar-mandskab, der før kampen lå på femtepladsen i Æresdivisionen. 

Lasse Schöne spillede alle 90 minutter for Ajax, mens Rasmus Nissen sad på bænken gennem hele opgøret på Amsterdam Arena.

Ajax holder med sejren stadig trit med topholdet fra PSV Eindhoven, der lørdag vandt 4-0 over VVV Venlo. Der er dog fortsat fem point op for danskerklubben til førerholdet, der også vandt mesterskabet i sidste sæson.

Det var anden kamp i træk i ligaen, at Kasper Dolberg scorede, og dermed kan der være håb om, at angriberen fra Voel er ved at finde den målform, der betød han brød igennem hos Ajax med 16 mål i sæsonen 2016-17.

Både Kasper Dolberg og Lasse Schöne holder nu pause fra Æresdivisionen for at være en del af det danske landshold, der møder Irland I Nations League, og derefter spiller testkamp mod Østrig.