Fodbold

Pernille Harder er nomineret til Ballon d’Or

Pernille Harder kan blive den første kvinde, der vinder Ballon d'Or. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Kvindelandsholdets anfører Pernille Harder har fået en ny chance for at blive kåret til verdens bedste fodboldspiller i 2018.

Det var lidt af en overraskelse, da brasilianske Marta løb med titlen som verdens bedste fodboldspiller ifølge en afstemning hos det internationale fodboldforbund FIFA.

Pernille Harder, der tidligere i år blev kåret som Europas bedste, blev nummer fem i den afstemning, men nu får hun endnu en mulighed for at blive udråbt som verdens bedste. Harder er nemlig blandt de 15 nominerede, når France Football for første gang skal udråbe en kvindelig modtager af den gyldne bold, Ballon d’Or. 

Det oplyser fodboldmagasinet på sin twitterprofil. Det er France Football, der står bag uddelingen.

Vinderen af Ballon d’Or vælges i en afstemning blandt journalister, der dækker kvindefodbold. Dermed adskiller den sig fra FIFA’s pris, The Best, der også tæller stemmer fra landsholdsanførere og landstrænere, som i visse tilfælde kom fra inaktive landshold i årets afstemning.

Derudover vægter stemmer fra fans også i afstemningen hos FIFA. 

Ballon d’Or uddeles 3. december i Paris, og Pernille Harder er nomineret sammen med disse spillere, der er udvalgt af France Football:

 • Lucy Bronze, England
 • Pernille Harder, Danmark
 • Ada Hegerberg, Norge
 • Amadine Henry, Frankrig
 • Lindsey Horan, USA
 • Fran Kirby, England
 • Sam Kerr, Australien
 • Saki Kumagai, Japan
 • Amel Majri, Frankrig
 • Dzsenifer Marozsan, Tyskland
 • Marta, Brasilien
 • Lieke Martens, Holland
 • Megan Rapione, USA
 • Wendie Renard, Frankrig
 • Christine Sinclair, Canada

Pernille Harder spiller til daglig i tyske Wolfsburg, med hvem hun vandt The Double i 2018. Klubben var også i finalen i Champions League, hvor Pernille Harder scorede det første mål i et nederlag til Lyon. 

På landsholdsplan venter den store forløsning stadig forude, idet Danmark ikke sikrede den direkte kvalifikation til VM i Frankrig næste sommer. Derfor skal EM-sølvvinderne slå guldvinderne fra Holland over to playoff-semifinaler. Danmark tabte 2-0 i den første kamp, og derfor er Harder og holdkammeraterne tvunget til at vinde med mindst to mål i returkampen i Viborg tirsdag aften.