Misset VM-slutrunde gør ondt på danske EM-sølvvindere

16x9
Hollands Lineth Beerensteyn har scoret til 2-1 i VM playoff-kampen mellem Danmark og Holland på Energi Viborg Arena, tirsdag 9. oktober 2018.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

De danske EM-sølvvindere begræder, at næste sommers VM-slutrunde bliver uden dansk deltagelse.

Eufori er blevet afløst af ’øv-fori’.

Fra en historisk præstation med en EM-sølvmedalje sidste sommer, kunne danskerne 429 dage senere konstatere, at næste års VM-slutrunde bliver uden dansk deltagelse.

- Det er ret hårdt. Jeg forstår det godt, men det gør lidt ondt. Jeg er virkelig skuffet og ked af det. Vi er tæt på, men alligevel så langt fra, siger den danske landsholdsspiller Nadia Nadim til TV 2 SPORT.

- Lige efter kampen, der sætter jeg mig ned. Jeg tror aldrig, at jeg har været så fysisk dårlig efter en kamp. Jeg kunne knap nok trække vejret. Der gik det ligesom op for mig, at VM var væk, og der er 11 måneder til, at vi skal spille om noget igen, siger Sanne Troelsgaard til TV 2 SPORT.

Danmark fik ellers en drømmestart mod Holland med et hurtigt mål af Nadia Nadim, men gæsterne svarede igen med en udligning efter syv minutter fra Lineth Beerensteyn.

Trods mange danske muligheder i anden halvleg udeblev det rød-hvide sejrsmål, og i stedet endte Holland i overtiden med at score til resultatet 2-1. Igen var det Lineth Beerensteyn, der sendte bolden ind i det danske mål.

- Vi er ikke dygtige nok igen i dag. Vi får en fin start, men vi lukker dem alt for let ind i kampen. Det må bare ikke ske. Ikke med de her spillere og de hold, vi har mødt de seneste par kampe. Det er noget, vi skal arbejde på, siger Nadia Nadim.

Dansk ærgrelse over manglende pres og skarphed

Over to kampe blev Danmark besejret af europamestrene med samlet 4-1. Først tabte Danmark 2-0 på udebane i Holland, mens returkampen i Viborg altså endte med et nederlag på 2-1. Holland er nu gået videre til den sidste runde i playoff-spillet om den sidste plads til VM for et europæisk hold, mens Danmark nu skal spille et år uden betydende kampe.

- Vi tabte det primært i Holland. Det ærgrer mig lidt, at vi ikke allerede i første kamp ændrede nogle ting i vores pres, som faktisk fungerede i anden kamp. Vi går højt på dem i dag, og de smider faktisk bolden væk hver gang. Så det ærgrer mig, at vi gav dem muligheden for at holde momentum i Holland, siger landsholdsanfører Pernille Harder til TV 2 SPORT.

- Jeg så jo en god præstation her til aften. Det er klart, at det jo er de små ting, der afgør kampene, når man spiller topkampe eller kampe mod hold på et højt niveau. I dag var vi ikke skarpe nok, når vi fik chancerne. Det skulle vi være, fordi vi minimum skulle score to til tre mål og til slut fire mål, og så var vi heller ikke skarpe nok i den anden ende, siger landstræner Lars Søndergaard.

Lars Søndergaard har kontrakt med DBU frem til 2021.

Ligesom i EM-finalen for lidt mere end et år siden var det Holland, der satte en stopper for den danske jubel. Danmark tabte EM-finalen til Holland med 4-2.

EM-finale: Danmark - Holland