Fodbold

FC Midtjylland bekræfter: Jess Thorup er fortid

Jess Thorup er fortid i FC Midtjylland, bekræfter klubben. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Klokken 16 sætter FC Midtjylland navn på klubbens nye cheftræner. Belgiske medier erfarer, at Jess Thorup bliver præsenteret i Gent samme tidspunkt.

- Der afholdes pressemøde i Europa Lounge by ege på MCH Arena klokken 16.00 i eftermiddag, hvor FC Midtjylland præsenterer ny cheftræner.

Sådan skriver de danske mestre, FC Midtjylland, i en pressemeddelelse uden at sætte navn på, hvem der skal tage over for Jess Thorup.

Det går godt i tråd med det, som belgiske medier erfarer. Blandt andre HLN og Het Nieuwsblad mener at vide, at Jess Thorup bliver præsenteret klokken 16 i belgiske KAA Gent. Dermed ser puslespillet ud til at gå op om få timer.

Tirsdag kom det frem, at belgiske KAA Gent var interesseret i at tilknytte Thorup som cheftræner, men danskeren er endnu ikke blevet officielt præsenteret i Gent. Den 48-årige FC Midtjylland-træner ankom til Belgien tirsdag aften, og både Gent og FCM har bekræftet, at Thorup har været i Gent for at forhandle en kontrakt på plads.

Ifølge Het Nieuwsblad får Jess Thorup en kontrakt, der løber frem til 2021. Avisen kan desuden berette, at Gent betaler 400.000 euro svarende til tre millioner kroner for at løse Jess Thorup fra kontrakten i FCM.

Jess Thorup kom til FCM i sommeren 2015, og i sidste sæson førte han klubben til DM-guld efter et kapløb med Brøndby.

Gent har været uden cheftræner siden mandag, hvor Yves Vanderhaeghe blev fyret efter en skidt start på sæsonen.