Fodbold

FC Midtjylland sætter navn på Jess Thorups afløser

FC Midtjylland har netop præsenteret sin nye cheftræner, der skal tage over for Jess Thorup 12 kampe inde i Superliga-sæsonen 2018/2019.

Efter dages intense forhandlingerne er det nu på plads. FC Midtjyllands nuværende U19-træner, Kenneth Andersen, overtager trænersædet hos mestrene, mens Jess Thorup er købt fri af den belgiske klub Gent.

Klokken 16 blev Kenneth Andersen præsenteret på en treårig kontrakt på MCH Arena, og FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen, kalder ham "den mest vindende ungdomstræner i Danmark".

- Det er en rigtig, rigtig god dag. Ikke alene fordi vi har givet en træner en mulighed i udlandet. Det er det også, fordi vi skal give en fantastisk mulighed og har en fantastisk person, der kan tage os til det næste step her i FC Midtjylland. Derfor sidder vi her og præsenterer Kenneth som ny cheftræner i FCM, siger Svend Graversen.

- Han har håndteret sit team på U19-holdet i de sidste ti år, og han har skabt fantastiske resultater. Han har vundet fem mesterskaber og utallige udenlandske turneringer, og han har været med til at udvikle alle de spillere, der har været igennem vores akademi, siger Svend Graversen.

Sportschefen henviser til spillere som Simon Kjær, Winston Reid, Erik Sviatchenko, Joachim Andersen, Rasmus Nissen, Pione Sisto, Mikkel Duelund, Andreas Poulsen og Viktor Fischer.

Ny cheftræner er 'stolt, glad og beæret'

Sportschefen fortæller, at klubbens lange erfaring med Kenneth Andersen har haft store betydning for ansættelsen. Hovedpersonen selv glæder sig nu til at overtage trænersædet på førsteholdet:

- Jeg er utrolig stolt, glad og beæret over at sidde her og blive præsenteret som ny cheftræner i FC Midtjylland. Jeg er stolt over, at klubben mener, det er mig, der er i stand til at bringe klubben til det næste niveau, siger Kenneth Andersen og tilføjer:

- Når man siger "ja" til sådan et job, så var jeg heller ikke i tvivl om, at det er det bedste team, der følger med omkring Superliga-holdet. Både i forhold til trænere, ledere og sundhedsstab. Der er en velfungerende enhed, som er let at overtage. Nu glæder jeg mig til, det bliver mandag, så spillerne kommer tilbage, og vi kan komme på træningsbanen.

Steinlein drømmer om en 'ny Ferguson'

Hos klubbens administrerende direktør, Claus Steinlein, er håb om, at FC Midtjylland nu kan indlede en æra på trænersiden, efter det ikke er gået som håbet de sidste to gange, der er præsenteret en ny træner.

- Jeg håber, tredje gang er lykkens gang. Vi har drømt om, det skal være en 'Ferguson', vi laver, selvom Manchester United selvfølgelig er en større klub. En træner, der skal være her i 10-15-20 år.

- Det lykkedes ikke med Glen (Riddersholm) eller Jess (Thorup), men det kan være, tredje gang er lykkens gang, for det vil være en fornøjelse, hvis det er Kenneth, der bringer os et stykke vej de næste 10 år. I første omgang har vi kun taget tre år, men vi kender hinanden så godt, at når det er lykkes, så skal vi nok fortsætte samarbejdet, siger Steinlein.

FC Midtjylland administrerende direktør håber at beholde Kenneth Andersen som cheftræner i over 10 år. Video: TV 2 SPORT

Store roser fra FCM-profil

Klubbens forsvarsprofil Erik Sviatchenko har selv haft klubbens nye træner i sin tid som ungdomsspiller, og om Kenneth Andersen siger han:

- Alle kender ham i klubben som værende en meget, meget grundig træner. Da jeg trænede under ham, var det meget, meget detaljeret, men samtidig meget præcist. Og så er han en meget rolig mand også, det det passer meget fint med, at hvis Jess skulle tage til Belgien, så får vi en mand, som passer ind i den struktur og kultur, der er bygget op.

- Kenneth råber ikke utrolig højt, men han råber højt nok til, at vi forstår det. Det kan jeg i hvert fald tydeligt huske fra min ungdomstid. Det bliver selvfølgelig også spændende at se, hvordan det hele udvikler sig, for der er selvfølgelig en forskel fra at være på akademiet og så pludselig være med førsteholdsspillere, siger Sviatchenko, der ikke tvivler på, Kenneth Andersen kan tage den rolle på sig.

Kenneth Andersen får sin debut som Superliga-træner d. 20. oktober, når mestrene møder FC Nordsjælland på udebane.