Konsekvensen af konflikten blev et misset VM, mener DBU-direktør

DBU's nye fodbolddirektør Peter Møller mener, at konflikten mellem spillerne og DBU kostede Danmark en VM-slutrunde.

Danmark tabte ikke kun tre point, da kvindelandsholdet sidste år på grund af udeblivelse blev taberdømt i VM-kvalifikationskampen mod Sverige.

Årsagen til udeblivelsen var en konflikt mellem de danske landsholdsspillere og Dansk Boldspil-Union (DBU), der ifølge unionens nye fodbolddirektør, Peter Møller, også negativt påvirkede Danmarks kvalifikation til VM, der tirsdag aften glippede efter et samlet nederlag til Holland.

- Desværre må vi erkende, at konflikten havde store konsekvenser for kvindelandsholdet, som lige nu ser konsekvensen af det og ikke kvalificerer sig til den her slutrunde. Efter konflikten var holdet under et massivt pres og præsterer vel ikke på det niveau, de gerne vil både mod Kroatien, Sverige og så i de her kampe mod Holland.

- Det er selvfølgelig skuffende, men vi må også bare sige, at der er måske noget mentalt, der har hængt fast der, som vi skal have snakket om og have renset luften, siger Peter Møller til TV 2 SPORT.

DBU-fodbolddirektøren understreger, at holdningen står for hans egen regning. Peter Møller fortæller, at han har kunne fornemme, at det tog hårdt på spillerne efter at have haft en samtale mandag med Spillerrådet med Simone Boye, Janni Arnth og Pernille Harder.

- Selvfølgelig er det ikke optimalt, og det er helt sikkert ikke noget, der skal ske igen til næste VM-kvalifikation, siger landsholdets anfører Pernille Harder til TV 2 SPORT.

Danmark tabte samlet med 4-1 til Holland, hvor Nadia Nadim var eneste danske målscorer i de to playoff-kampe mod europamestrene. Hun ønsker ikke at bruge landsholdskonflikten alene som undskyldning.

 - Jeg kan ikke sige, at det er konfliktens skyld, fordi så er det en undskyldning. Selvfølgelig er det med til, at vi taber tre point, men vi har haft det i hænderne tre gange. Tre kampe, hvor vi selv kunne have afgjort det. Det gjorde vi ikke. Så jeg synes ikke, at det er konfliktens skyld, siger Nadia Nadim til TV 2 SPORT.

Danmarks kvindelandshold kan nu se frem til et år uden betydende kampe.