Fodbold

- Mourinho kan føre United til ligatitlen, siger Ibrahimovic

Den 35-årige Ibrahimovic var Uniteds topscorer i 16/17-sæsonen med 28 mål i 46 kampe. Carl Recine / Scanpix Denmark

Tidligere Manchester United-spiller Zlatan Ibrahimovic mener, det vil være en fejl af United at fyre Mourinho.

Fodboldspilleren Zlatan Ibrahimovic, der nu spiller i LA Galaxy, støtter den pressede Manchester United-manager José Mourinho, som svenskeren tidligere har haft som chef i både Inter og hos United.

Zlatan Ibrahimovic tror, at Mourinho kan skaffe Premier League-titlen til United.

- Han er den rette mand til jobbet, siger Ibrahimovic.

Mourinho kan ifølge britiske medier være på vej til at få sparket i Manchester United efter en sløj start på sæsonen. Men det vil være en fejl, siger Ibrahimovic ifølge Aftonbladet i et interview med Daily Mirror.

- Han er en vinder. Han har vindermentalitet og gør alt for at vinde. Han kan spillet og læser det godt, svarer svenskeren, da han bliver spurgt om, hvorfor Mourinho er så speciel.

- Jeg mindes, da han kom til Inter (i 2008, red.), der fik han alle spillerne til at yde 200 procent. Ikke for holdet, ikke for klubben, men for ham. Det er det, der gør ham vældig speciel. 

- Han var ikke en klassisk træner, han havde en anden karakter og havde sin egen måde at udtrykke sig på. Han var selvsikker, men ikke arrogant, forklarer Ibrahimovic.

Samtidig roser svenskeren United-spillerne.

- En træner er lige så god som sit hold, det er ikke sådan, at han kan lave mirakler, medmindre holdet er godt nok. Og jeg tror, at holdet er godt - det gør fremskridt, bliver bedre. 

- Dette er hans tredje år, spillerne lærer mere og mere om, hvordan han vil spille, og hvordan han ønsker det. Så ja, det tror jeg (at United kan vinde ligaen, red.).

Den 37-årige angriber spillede selv for Manchester United i knap to sæsoner og var med til at vinde Europa League og Liga Cuppen med klubben.

Næste kamp for United, der ligger på ottendepladsen, er på udebane mod topholdet Chelsea.