Fodbold

Nadim åbner for landsholdsfremtid efter VM-skuffelse

Nadia Nadim tændte det danske VM-håb mod Holland, men hun måtte alligevel se drømmen briste. Men måske vil angriberen give VM-muligheden et forsøg mere. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Inden Danmarks kamp mod Holland forlød det, at det var Nadims sidste chance for at komme til VM, men nu åbner hun alligevel for et sidste forsøg.

Selvom Nadia Nadim tændte VM-håbet i øjnene på medspillere og tilskuere, da hun bragte Danmark tidligt foran mod Holland, så stod hun efterfølgende med en knust VM-drøm. 

30-årige Nadim fortalte inden kampen mod Holland, at hun ikke vil spille fodbold på topniveau, til hun er midt i 30'erne. Ved den næste VM-slutrunde i 2023 vil hun være 35 år, så derfor lignede det sidste VM-chance for den karismatiske angriber.

Men efter skuffelsen og den missede kvalifikation er hun dog ikke klar til at afskrive muligheden.

Det var måske sidste chance for VM for dig. Har du nogle tanker om, når det her er overstået?

- Nej. Ikke endnu. Det har jeg overhovedet ikke. Jeg har altid sagt, at jeg har en plan om, hvornår jeg skal hvad. Og jeg har altid sagt, at når jeg er i midt i trediverne, så vil jeg gerne være færdiguddannet læge og give den fuld gas som læge, siger hun.

Men fortsætter du på landsholdet?

- Øhh. Ja. Lige nu gør jeg. Jeg har ikke lige tænkt mig at stoppe. Det tænker jeg over lidt senere, siger hun.

Ville stoppe på klubholdet

Efter landsholdsskuffelsen kan Nadia Nadim nu tage hjem til sin klub, Manchester City, men også her har der været sat spørgsmålstegn ved fremtiden.

- Jeg sagde, jeg gerne ville væk, men klubben var ret meget imod det. De elsker mig – hvad skal jeg gøre, siger Nadia Nadim.

Hun har spillet for den engelske klub siden starten af 2018, efter at hun skiftede den amerikanske liga ud med den engelske. Men skiftet er ikke gået helt som håbet på banen.

- Jeg har altid elsket medspillerne, men jeg synes bare ikke, jeg passer ind i systemet. Træneren og jeg har prøvet at finde en løsning, og han går lidt på kompromis med hans systemer. Det gør jeg også, og det er dét, siger hun.  

Derfor er hun stadig at finde i det engelske på en kontrakt, der løber til udgangen af 2019.

- De har sagt, jeg skal blive, til kontrakten udløber. Så jeg bliver, til min kontrakt udløber.