Fodbold

Officielt: Jess Thorup præsenteret i Belgien

Jess Thorup har indgået en treårig aftale med den belgiske klub KAA Gent, som har høje forventninger.

Jess Thorup skal fremover stå i spidsen for KAA Gent, der ambitiøst drømmer om at vinde det belgiske mesterskab og spille Champions League.

- Vi ser frem mod at vinde mesterskabet igen. I denne sæson vil jeg gerne have, at han bygger holdet op. Måske kan vi kvalificere os til europæisk fodbold, siger formand Ivan De Witte. 

På et pressemøde forinden havde formanden fortalt de 10-15 belgiske journalister, at han ser Jess Thorup som en vinder, og som et "klogt og varmt menneske". 

Men allerede efter næste sæson er det alvor for danskeren, der med skiftet til belgisk fodbold gør debut som træner i udlandet. 

- Efter næste sæson vil vi gerne sigte efter mesterskabet. Det er ikke muligt at nå i denne sæson, siger formanden.

Den 48-årige danske træner, der frem til onsdag har stået i spidsen for FC Midtjylland, fortæller, at han glæder sig til at prøve evnerne af i udlandet. 

- Jeg kan ærligt sige, at jeg er meget beæret over at sidde her. Jeg er glad for at skulle være cheftræner for KAA Gent. 

- For mig er det helt sikkert den rette timing. Det er det rette skridt for mig i min karriere, siger Jess Thorup.

I Thorup mener KAA Gent, at man har fundet en vinder. Klubben søgte en træner, der ikke var for ung, ikke for gammel, men som havde erfaring. 

- Det er åbenlyst, at han er en vinder. Han kommer fra et hold, der havde vundet guld, og han bragt holdet tilbage som mester. Han er et meget varmt og klogt menneske, siger Ivan De Witte.

Især lægger klubbens ledelse vægt på den tidligere FCM-træners evner til at bygge et hold op. 

- Et af vores problemer er, at vi har dygtige spillere, men vi har ikke et hold i øjeblikket. Jeg tror på, at han kan skabe et hold, siger formanden. 

Gent ligger aktuelt på syvendepladsen. Thorup ved, at det handler om at sende den tidligere mesterklub tilbage i toppen af den belgiske liga.

Resultaterne i denne sæson har været meget svingende. Thorup har haft travlt med at se klubbens kampe og forberede sig de seneste dage. 

- Det er et godt hold. For øjeblikket mangler holdet måske lidt selvtillid. Mit job bliver at bringe selvtillid ind i spillerne, men også i holdet, siger Thorup. 

Thorup og KAA Gent har tegnet en kontrakt frem til 2021. Han føler sig ikke som sådan under stort pres. 

- De er helt indforståede med, at det har været en lidt turbulent start. Der har været store udskiftninger i spillertruppen, siger Thorup. 

Den 48-årige træner fortæller, at det første mål er at komme i slutspillet, og "derefter kan alt ske", som han konstaterer. 

- Så kan der være mulighed for at nå Europa og mulighed for at vinde medaljer. Det er det, vi skal se at få rettet op på på den korte bane.

- Så må vi se, om vi sammen kan bygge noget op til at bide skeer med de helt store, som måske har større økonomi, end Gent har, siger Thorup. 

Klubben vil med i Champions League, men om det bliver i år eller om tre, er, som danskeren udlægger det, mindre vigtigt. 

- Men vi skal tegne en retning hen mod, at vi kan bide skeer med de helt store, siger Thorup.