Fodbold

Thomas Frank har ansvaret for danskerklub – eneste mand tilbage i trænerteamet

Thomas Frank har hovedansvaret for træningen, mens Brentford er uden manager. Henning Bagger / Scanpix Denmark

Brentfords manager tager ifølge TV 2 SPORTs oplysninger sin ene assistenttræner med sig til Aston Villa, mens Thomas Frank bliver i danskerklubben.

Det tynder ud i danskerklubben Brentfords trænerstab.

Således skiftede Brentfords manager, Dean Smith, onsdag aften til Aston Villa. Dermed efterlader han Brentfords to assistenttrænere, Richard O'Kelly og danske Thomas Frank.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger følger Richard O'Kelly med til Birmingham-klubben. Dette bliver meldt ud senere torsdag.

Det efterlader den anden assistenttræner, den tidligere Brøndby-cheftræner Thomas Frank, som den eneste tilbageværende træner i Brentfords førsteholdsteam. Derfor står han torsdag i spidsen for klubbens træning, mens klubben er uden en manager.

- Det gik jo ret hurtigt i går. Dean Smith røg til Aston Villa, og så er det jo naturligt nok, at det er Thomas Frank, der overtager træningen, siger sportsdirektør i Brentford, Rasmus Ankersen.

Er Thomas Frank en kandidat som manager?

- Jeg kommenterer ikke på nogen kandidater, siger Rasmus Ankersen.

Sportsdirektøren vil dog gerne fortælle, hvad Championship-klubben leder efter hos en ny træner:

- Det skal være en træner, der køber ind på klubbens strategi, siger han.

Thomas Frank kom til Brentford i 2016, og i forbindelse med hans seneste forlængelse til 2020 udtalte han, at han er glad for klubbens filosofi og strategi.

TV 2 SPORT har uden held forsøgt at snakke med Thomas Frank.

Brentford-spiller: Thomas Frank er klar til managerjob

Den danske landsholdsspiller Henrik Dalsgaard, som til daglig spiller for Brentford, mener, at Thomas Frank er klar til at løfte rollen som manager.

- Jeg kan godt se ham blive permanent manager. Han har de taktiske kvaliteter, det er der ingen tvivl om. Og så tror og håber jeg, at han har lært af det, der skete i Brøndby, siger han til Ritzau.

Efter træningen torsdag holder Brentford-spillerne weekend, hvor der ikke er træning, og når de så igen er tilbage på træningsbanen mandag, kan de forvente en afklaring på, om det er Thomas Frank eller en anden, der står for træningen.

- Det er ikke noget med, at vi lige pludselig siger 'hov'. Klubben har en klart defineret strategi, så derfor bliver træneren også interessant. Vi er ikke uforberedt på det. Nu sætter vi os ned i weekenden, og så forventer vi, at vi er klogere, når vi kommer hen til søndag, siger Rasmus Ankersen. 

Brentford ligger i øjeblikket placeret som nummer syv i den næstbedste engelske række.