Danmark kan også uden Christian Eriksen, mener Irlands landstræner

16x9
Christian Eriksen brændte sit straffespark mod Kroatien i 1/8-finalen ved VM i Rusland. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Mod Irland må Danmark for tredje gang under landstræner Åge Hareide undvære Christian Eriksen. Tottenham-spilleren er skadet.

Med tre mål i 5-1-sejren i Dublin i november sidste år var Christian Eriksen afgørende for, at Danmark kom med til VM i Rusland.

Lørdag aften må det danske landshold dog klare sig uden sin talisman, når det igen gælder Irland. Denne gang i Nations League. Eriksen har en skade i maveregionen.

Irlands landstræner Martin O'Neill forventer ikke nødvendigvis, at fraværet af Christian Eriksen gør det nemmere for irerne at få revanche.

- I Danmarks kampe ved VM fik han (Christian Eriksen, red.) personligt en god start formentlig på grund af sit fænomenale høje niveau, mens han måske ikke levede op til det i resten af turneringen. Men det stoppede ikke Danmark fra at tilpasse sit spil, sagde Martin O'Neill på pressemødet fredag.

- De spillede godt og røg ud i straffesparkskonkurrence til det hold (Kroatien, red.), der nåede finalen. Så de drenge kan spille. Danmark kan spille.

Husker tydeligt nederlaget

November-blamagen er stadig frisk i O'Neills hukommelse. Irland havde chancen for at komme på 2-0 og til VM, men de danske spillere kæmpede sig tilbage i kampen, og Christian Eriksen var 'sublim' den aften, husker den irske landstræner.

Alle led. Vi led, fansene led. Det var ikke en god aften

Jeff Hendrick, irsk landsholdsspiller

- Danmark slog os overbevisende sidste år, for 11 måneder siden, og det skal vi kunne håndtere (lørdag aften), sagde O'Neill.

- Vi er på et tidligt stadie i Nations League. Der er tre point at hente, og vi vil forsøge at vinde kampen. Hele truppen trænede i dag (fredag, red.), også Shane Long, så alle er klar til at spille.

Angriberen kom til skade med anklen i Southamptons nederlag til Chelsea i søndags. Det var også en ankelskade, der holdt ham ude af Irlands seneste landskampe - 1-4-nederlaget til Wales i Nations League og venskabskampen mod Polen, der endte 1-1.

Irland må undvære profiler

Mod Danmark må irerne undvære deres normale anfører, Seamus Coleman, der er skadet i foden. James McCarthy er fortsat ude efter at have brækket benet i januar, Jonathan Walters plages af en skade i akillessenen, og Stephen Ward blev opereret i knæet i mandags.

Martin O'Neill og Åge Hareide under VM-playoffkampen i Dublin den 14. november 2017.
Martin O'Neill og Åge Hareide under VM-playoffkampen i Dublin den 14. november 2017. Foto: Lee Smith / Scanpix Denmark

Robbie Brady, der ligesom Stephen Ward var med i VM-playoffkampene mod Danmark, har ikke spillet en landskamp siden, men han meldes på vej tilbage efter en alvorlig knæskade.

Martin O'Neill fortalte på pressemødet, at Burnley-spilleren Jeff Hendrick starter inde lørdag aften, men landstræneren har endnu ikke bestemt sig for, hvem der skal bære anførerbindet i Colemans fravær.

Irland led efter Danmark-kampen

- Jeg nyder altid at spille for mit land. Det er en stor kamp. Vi vil alle gøre det godt, og vi ønsker alle at få et godt resultat lørdag aften, sagde Jeff Hendrick, der sammen med landsholdskollegaerne havde en svær tid efter nederlaget til Danmark.

- Alle led. Vi led, fansene led. Det var ikke en god aften. Men vi har fået nogle nye ansigter i truppen, og vi har haft en god uges træning. Alle er friske, vi ser frem til kampen, og vi vil sørge for, at vi får det resultat, vi har brug for.

Mod Polen var forsvarsspilleren Richard Keogh anfører for Irland.

Christian Eriksen har scoret 19 mål i 26 landskampe under Åge Hareide. Tottenham-spilleren var ikke med mod Sverige i juni i år og mod Tjekkiet i november 2016. I alt er det blevet til 25 mål i 83 A-landskampe for den 26-årige fynbo.