FC Midtjylland præsenterer historisk millionoverskud

16x9
Guldmedaljer og DM-pokal til FC Midtjylland i sidste sæson. Nu har de mere at fejre. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

De danske fodboldmestre har et overskud på 66,7 millioner kroner, blandt andet efter at have solgt spillere.

FC Midtjylland kunne fredag præsentere et stort overskud for regnskabsåret 2017/2018.

De danske fodboldmestre kan notere et overskud på 66,7 millioner kroner før skat, meddeler FC Midtjylland i en pressemeddelelse.

Det er klubbens bedste regnskab nogensinde. Overskuddet skal ikke mindst ses i lyset af, at FC Midtjylland havde et transfervindue sidste vinter, der gav mange penge i klubkassen.

Blandt andet solgte klubben den norske angriber Alexander Sørloth til Premier League-klubben Crystal Palace for et meget stort millionbeløb.

Andre salg var Rasmus Nissen Kristensen til Ajax og Filip Novak til Tranzonspor.

- I FC Midtjylland er vi naturligvis stolte af, at vi har formået at forene den store sportslige succes med en meget stærk økonomisk performance, siger bestyrelsesformand Rasmus Ankersen.

- Det giver os en fantastisk platform at vokse ud fra i de kommende år. I kraft af vores geografiske placering er vi ikke lige så privilegerede som klubber, der har base i nogle af de store byer i Danmark, og derfor skal vi lykkes med en anden type forretningsmodel.

- Spillersalg er en vigtig del af den, og derfor er det opløftende at se, hvordan vores satsning på at øge transferindtægterne har båret frugt, siger formanden.

FC Midtjylland har brugt en del af overskuddet til at betale gæld af til klubejer Matthew Benham, så klubben nu er gældfri, forklarer Rasmus Ankersen.

De danske mestre vil desuden bruge penge på blandt andet at styrke klubbens træningsfaciliteter.

FC Midtjylland forventer, at klubben i det kommende regnskabsår kan præsentere et overskud i størrelsesordenen 30-40 millioner kroner før skat.

- Vi er stærkere end nogensinde økonomisk, og det giver ro, men det betyder ikke, at vi træder på bremsen. Såvel i den sportslige som kommercielle afdeling har vi stadig et stort uforløst potentiale, som vi går benhårdt efter at forløse de kommende år, siger Rasmus Ankersen.

Også på fodboldbanen går det godt for de danske mestre, som ligger på førstepladsen under landsholdspausen.