Hareides kryptiske svar fremkaldte en kæk bemærkning fra Schmeichel

16x9
Landstræner Åge Hareide under pressemødet på Aviva Stadium i Dublin, fredag den 12. oktober 2018. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

En skadet Christian Eriksen skal erstattes af en anden spiller mod Irland, men Åge Hareide holder sine planer tæt til kroppen.

Landstræner Åge Hareide tog fusen på størstedelen af fodbolddanmark, da han i VM-playoffkampen mod Irland i Dublin sidste år stillede op med Andreas Christensen på højre back.

- Enten kikser det, eller også er det genialt, lød det i analysen fra TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft inden kampen.

Det endte som bekendt med at være lidt af en genistreg. Efter en lidt svag start spillede Chelsea-danskeren sig op og udlignede til 1-1 efter knap en halv time.

Om Åge Hareide disker op med endnu en overraskelse lørdag aften, hvor blandt andre den skadede Christian Eriksen er fraværende i den danske trup, ville han ikke afsløre på pressemødet dagen før kampen.

- Du må vente til i morgen, før vi kan sige noget om det, svarede Åge Hareide, inden han kortvarigt blev afbrudt af en veloplagt Kasper Schmeichel:

- Jeg spiller 10’er, lød det fra landsholdets målmand, hvilket fremkaldte en mild latter blandt de fremmødte danske journalister samt hos Simon Kjær og Åge Hareide.

Landstræneren fortsatte sit svar:

- Det er klart, at når vi får tid sammen, bliver drengene også bedre sammen. De kender hinanden bedre, de kan udføre arbejdet bedre.

- Vi gør stort set de samme ting til træning og i forberedelserne. Hvis du spørger Kasper Schmeichel og Simon Kjær, kan de svare, hvad vi skal gøre både offensivt og defensivt. Vi gør stort set de samme ting hele tiden, vi forsøger bare at gøre det bedre og bedre.

- Hvis Irland kommer med stor kraft og masser af styrke i duellerne, som de kommer til at gøre, så ved vi det. Så må vi tage duellerne, men vi forandrer ikke vores spil. Når vi har bolden, vil vi bestemme, hvad der skal ske, sagde Åge Hareide.

Eriksen-fravær kan være positivt

Selv om Christian Eriksens fravær er et tab for Danmark, medgav den danske landstræner på pressemødet, at der kan komme noget positivt ud af at skulle undvære holdets største profil.

- Når man først får nogle andre muligheder, må man gribe dem. Det er sådan med landsholdsfodbold, at vi ikke kan vente kamp efter kamp efter kamp på, at spillerne skal folde sig ud og være dygtige på landsholdet. Fodbold er på mange måder øjeblikkets mænd. Vi er på jagt efter spillere, der er i stand til at løse deres opgaver på banen her og nu sammen med de øvrige på holdet, sagde Hareide og fortsatte:

- Og det er en glimrende anledning for spillerne til at vise det nu - at vi fungerer som et hold med og uden Christian (Eriksen). Vi ved, at han er dygtig, men vi lægger det fra os, lød det fra Åge Hareide.

Nordmanden gjorde det også klart, at han ikke kommer til at bruge fraværet af Tottenham-spilleren som en undskyldning for et eventuelt pointtab i Dublin.

- Det er vigtigt at fokusere på de spillere, der er her, og det er vigtigt at bygge et hold op, som kan tåle, at nogle af vores stjerner er væk. Om det er Kasper (Schmeichel), Simon (Kjær) eller Christian (Eriksen), skal vi kunne klare det som hold, og så bliver vi et rigtig godt hold, sagde Hareide.

Danmark har tre point og fører sin Nations League-gruppe efter 2-0-sejren over Wales i september. Waliserne har tre point for to kampe, mens irerne er uden point efter 1-4-nederlaget til Wales.

Følg kampen mellem Irland og Danmark i en liveblog her på sport.tv2.dk. Vi begynder vores optakt fra klokken 19.30.