PSG's storsejr i CL undersøges for matchfixing

16x9
Neymar og Paris Saint-Germain havde en festlig arbejdsdag, da holdet mødte Røde Stjerne i sidste uge. Pariserne vandt 6-1, men nu er kampen under mistanke for matchfixing. Foto: Franck Fife / Ritzau Scanpix

En Røde Stjerne-leder er under mistanke for at have spillet et millionbeløb på et nederlag på fem mål til PSG.

Den franske storklub Paris Saint-Germain havde let spil, da holdet i sidste uge mødte serbiske Røde Stjerne i Champions Leagues gruppespil.

Neymar og co. vandt med hele 6-1, men spørgsmålet er, om alt gik rigtigt til i kampen, der blev spillet på Parc des Princes i den franske hovedstad.

Den franske sportsavis L'Equipe skrev tidligere på dagen, at de franske myndigheder har åbnet en undersøgelse, der skal fastslå, om opgøret var udsat for matchfixing. Ifølge nyhedsbureauet Reuters bekræftede den franske anklagemyndighed siden, at den undersøger kampen med mistanke om matchfixing.

En klubleder fra den serbiske klub skulle ifølge L'Equipe være mistænkt for at have spillet fem millioner euro (svarende til godt 37 millioner danske kroner) på, at hans hold tabte kampen med fem overskydende mål.

Avisen skriver, at den franske anklager blev underrettet om den mulige matchfixingsag af Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) nogle dage før kampen.

Afviser historien

Røde Stjerne afviser, at historien har noget på sig.

- Med vrede og afsky afviser Røde Stjerne historien, som L'Equipe publicerede i dag. Artiklen kan skade klubbens rygte, og derfor insisterer vi på, at UEFA og efterforskere i Serbien og Frankrig undersøger hele historien og finder frem til sandheden, lyder det i en officiel udtalelse til L'Equipe ifølge Goal.com.

Ifølge nyhedsbureauet AP fortæller ARJEL, der regulerer onlinespil i Frankrig, at man ikke bemærkede mistænkelige spil på kampen,

Røde Stjerne er med i gruppespillet i den prestigefyldte turnering for første gang i 27 år.

Serberne åbnede turneringen med at klare 0-0 hjemme mod italienske Napoli, inden det altså gik helt galt i kamp nummer to. I næste runde skal holdet møde Liverpool på udebane.