Hareide lover spilletid til Højbjerg: - Jeg er glad for hans udvikling

To år efter sin seneste landskamp har Pierre Emile Højbjerg igen udsigt til at spille for Danmark. Det fortæller Åge Hareide.

Landstræner Åge Hareide kom søndag med den melding, Pierre Emile Højbjerg har håbet på at få i to år.

- Han kommer til at spille, siger landstræneren til TV 2 SPORT.

Højbjerg er lovet spilletid i tirsdagens testkamp mod Østrig. Det bliver Southampton-spillerens landskamp nummer 22, efter han har været fravalgt siden VM-kvalifikationskampen mod Montenegro den 11. oktober 2016.

- Han har spillet godt for Southampton i perioden op til de her landskampe. Han har udviklet sig både som person og som spiller, og det er jeg meget, meget glad for. Nu er han klar til at spille på landsholdet igen, siger Åge Hareide.

Højbjerg: Åge kan stole på mig

Tidligere har Åge Hareide offentligt kritiseret Pierre Emile Højbjerg for at have tænkt mere på sig selv end på holdet i forhold til taktikken og rollen truppen, men det virker til at være en arkiveret sag i landstrænerens bog. Nu glæder det selvsagt Højbjerg, at han skal spille for Danmark igen.

- Det er dejligt at få at vide, siger Højbjerg til TV 2 SPORT.

- Det betyder meget for mig, og jeg glæder mig. Som fodboldspiller vil man altid gerne være en del af holdet, og hvis jeg får muligheden for det på tirsdag, så er det dejligt.

- Hvis jeg skal spille, så må jeg vise træneren, at jeg er klar til opgaven, og at han kan stole på mig.

Pierre Emile Højbjerg er i spil til at overtage Thomas Delaneys plads på den centrale midtbane. Dortmundspilleren er rejst hjem efter lørdagens 0-0-kamp mod Irland, fordi han døjer med en mindre skade.

Fiorentina-spilleren Christian Nørgaard har overtaget Delaneys plads i landsholdstruppen, mens Kenneth Zohore erstatter Andreas Cornelius, som også er skadet.

Over for Ritzau har Åge Hareide også lovet spilletid til Lukas Lerager, der i modsætning til Højbjerg var med ved VM i sommer. Lerager blev skiftet ind i slutningen af 0-0-kampen mod Frankrig, hvor han erstattede Thomas Delaney. 

På TV 2 PLAY fortæller Pierre Emile Højbjerg om sin personlige udvikling, siden han blev fravalgt på landsholdet. Se programmet "Pierre Emile Højbjerg: Det hele menneske" her.